Aktier/åbning: Mærsk sendt til toppen efter rivals opjustering

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 09:14  |  
Arkiv: Foto

A.P. Møller-Mærsk trækker fra i toppen af C25-indekset onsdag, hvor rederiet både har fået konkurrentnyt og et højere kursmål.

Det er tyske Hapag-Lloyd, der har opjusteret på grund af højere rater, mens ABG har løftet sit kursmål for Mærsk-aktien.

Også Novonesis og Coloplast løftes af positivt analysenyt, der giver medvind til aktierne.

I bunden er Genmab blandt de dårligst præsterende, efter at et kursmål for aktien er blevet snittet til - men dog fortsat indikerer fremgang.

Samlet stiger C25-indekset ved åbningen 0,6 pct. til 1972,80 efter fald på 0,9 pct. dagen forinden.

Her var stemningen på det europæiske marked præget af fornyet politisk usikkerhed i Frankrig, der lagde en dæmper på investorernes risikovillighed. Lidt bedre gik det i USA, hvor humøret var præget af ord fra centralbankchef Jerome Powell, der i sin tale i Senatet ikke åbnede ret meget op for posen med rentenedsættelser, skriver Jyske Bank.

- Det skuffede rentemarkedet lidt. I dag gentager Powell sin tale i Repræsentanternes Hus, men det bidrager sjældent med meget nyt. Ellers ser investorerne frem mod de amerikanske forbrugerpriser i morgen, fremgår det af en kommentar fra banken.

MÆRSK, COLOPLAST OG NOVONESIS LØFTES

A.P. Møller-Mærsk har fået løftet sit kursmål for aktien med knap 14 pct. til 14.550 kr. fra førhen 12.800 kr. af finanshuset ABG Sundal Collier. Anbefalingen fastholdes på "køb", fremgår det af Bloomberg.

Det nye kursmål indikerer da også et potentiale på næsten 25 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag, hvor aktien endte uændret i 11.680 kr.

Investorerne kan også se mod Tyskland og rivalen Hapag-Lloyd, der har opjusteret forventningerne til året. Rederiet sigter nu efter et driftsresultat, EBITDA, på 3,2-4,2 mia. euro i år mod tidligere 2-3 mia. euro. Det svarer til lige omkring 27,6 mia. kr. målt på midtpunktet af de nye forventninger.

B-aktien stiger ved åbningen 1,9 pct. til 11.900 kr., som giver en topplacering i eliteindekset.

Også Novonesis har været under lup, og her er det finanshuset JPMorgan, der har skruet kursmålet op med mere end 16 pct. til 500 kr. fra 430 kr. Samtidig gentages den positive anbefaling "overvægt".

Aktien er med i toppen og henter 1,8 pct. til 436 kr.

Coloplast har også modtaget et højere kursmål, og her er det Danske Bank, der har løftet til 985 kr. fra 910 kr. I samme runde hæves anbefalingen igen til "køb", fremgår det en analyse fra banken. Danske Bank gik fra "køb" til "hold" den 1. maj i år.

Aktien stiger 1,9 pct. til 866,20 kr.

GENMAB SNITTET TIL

Omvendt har Genmab fået snittet mere end 10 pct. af kursmålet hos Barclays, så det nu er på 2500 kr. mod førhen 2800 kr.

Det lavere kursmål indikerer dog fortsat et potentiale på 41,8 pct. i aktien i forhold til den aktuelle kurs, da aktien tirsdag steg 0,3 pct. til 1763,50 kr. Den positive anbefaling "overvægt" gentages da også.

Danske Bank har samtidig fået indledt analysedækningen hos Berenberg med anbefalingen "hold" og et kursmål på 215 kr., fremgår det af en analyse fra finanshuset.

Aktien ligger 0,1 pct. lavere i 1762 kr.

DSV RYGTES SOM FAVORIT

DSV rygtes at skulle på indkøb, da det danske transportselskab ifølge en analyse fra Bernstein er den mest sandsynlige køber af DB Schenker, skriver Berlingske. Danskerne skal dog finde den helt store pung frem, da prisen for DB Schenker kan ende på over 110 mia. kr., og ifølge Bernstein har DSV finansielle kræfter til at betale op til 135 mia. kr. for selskabet.

Kampen om selskabet er spidset til, efter at Mærsk trak sig fra budkampen, og angiveligt står kun tre mulige købere tilbage.

DSV-aktien stiger 0,8 pct. til 1150,50 kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯