Aktier/middag: Bavarian og Vestas i top

Udgivet den 23-05-2022  |  kl. 11:39  |  
Arkiv: Foto

For tredje dag i træk løftes Bavarian Nordic i C25-indekset, hvor det fortsat er udbrud af abekopper, der sætter selskabet, der sidder på en vaccine mod sygdommen, i positivt lys.

I fokus er også vindmølleproducenten Vestas efter konsolidering i branchen, mens også Danske Bank og Jyske Bank ligger med i top fire.

C25-indekset stiger ved middagstid med 0,8 pct. til 1667,56.

- Indekset steg med halvanden til 2 pct. fra åbning, og stigningen er gået lidt i sig selv igen. Men maj har et efterslæb af de store, for der er ikke noget umiddelbart, der taler for, at vi skal ligge i plus i dag, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel i Artha Kapital.

SIEMENS-KONSOLIDERING SKUBBER VESTAS FREM

Lang tids rygter om det samme har nu udmøntet sig i et reelt bud fra Siemens Energy på den del af fusionsselskabet Siemens Gamesa, som tyskerne ikke allerede ejer.

- Det er den tyske historie, der skubber Vestas frem. Der er ikke betalt nogen overpris for Gamesa, og prisen er nogenlunde de multipler, Vestas handles til. Men det er positivt, at der sker noget i branchen, siger Lars Hytting.

- Og tager man de positive og lange briller på, så er Vestas fortsat interessant. Efterspørgslen på vindmøller er der. Spørgsmålet er så, om man internt kan få det til at løbe rundt, siger han.

Vestas-aktien stiger 3,8 pct. til 162,60 kr.

Bavarian Nordic, der i sidste uge blev sendt op med over 60 pct. på bagkant af fundet af en række tilfælde af den sjældne sygdom abekopper i en stribe lande, fortsætter på netop på den baggrund videre op mandag morgen.

Bavarian Nordic har som det eneste selskab en vaccine mod sygdommen, og det skabte torsdag og fredag en gevaldig opmærksomhed om papiret, der steg med henholdsvis 29,5 pct. og 18,4 pct.

Mandag fortsætter opturen, og Bavarian stiger 3,2 pct. til 223,50 kr. efter endnu en forlænget åbningsauktion.

- Det var nok gået lidt for hurtigt den anden vej for aktien i år. Og i dag er det jo fortsat abekoppevaccinen, der driver stigningen. Det er lige vanskeligt at se, hvor stort, det kan blive. Men at være det eneste selskab med en myndighedsgodkendt vaccine er ikke skidt, siger Lars Hytting.

Også Danske Bank og Jyske Bank blander sig i toppen af C25 med et plus på henholdsvis 2,8 pct. til 110,60 kr. og 2,1 pct. til 389 kr.

- Der er ikke noget nyt fremme for bankerne som sådan. Men vi kan se, at renten stiger, og bankerne følger med op, siger Lars Hytting.

ANALYSENYT TIL FLERE

Transport- og logistikselskabet DSV stiger 1,5 pct. til 1144,50 kr., efter at britiske HSBC har hævet sin anbefaling til "køb" fra "hold" og samtidig løftet kursmålet til 1500 kr. fra 1450 kr.

For Rockwool er der ligeledes analysenyt at forholde sig, efter at Barclays har sænket sit kursmål for aktien til 2000 kr. fra 2300 kr. Anbefalingen er fortsat i neutralt terræn på "ligevægt".

Rockwools B-aktie sluttede fredag 7,9 pct. højere, men falder mandag middag til bunden af C25 med et minus på 1,3 pct. til 1956,50 kr.

FC KØBENHAVN DANSKE MESTRE - IGEN

Parken Sport & Entertainment, der står bag fodboldklubben FC København, sikrede sig søndag det danske mesterskab med en sejr hjemme over AaB, som dermed også gik glip af fjerdepladsen, der i stedet tilfaldt Brøndby IF.

Det kan også betyde noget rent økonomisk, da fjerdepladsen giver adgang til europæisk fodbold.

Parken-aktien falder dog 0,2 pct. til 90,40 kr., mens AaB går 2,9 pct. frem til 52,50 kr., og Brøndby-aktien ligger 0,7 pct. højere i 0,48 kr.

Finanshuset DNB Markets høvler 75 pct. af kursmålet for SAS-aktien til 0,10 svenske kr. fra tidligere 0,40 svenske kr. Anbefalingen er uændret "sælg".

Omregnet til dansk valuta svarer kursmålet til 0,071 kr.

SAS-aktien falder 6,4 pct. til 0,63 kr. ved middagstid.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯