Aktier/middag: Vestas rider med på grøn bølge

Udgivet den 27-09-2022  |  kl. 11:29  |  
Arkiv: Foto

Vestas stiger til tops i et grønt C25-indeks, hvor det er så som så med de selskabsspecifikke nyheder.

Men de danske aktier bygger videre på den spinkle fremgang mandag på 0,1 pct. og stiger 0,3 pct. til 1463,23 tirsdag middag.

- Det er svært at sætte fingeren på, hvorfor vi skal stige, for der er ikke kommet noget nyt til markedet. Men det er heller ikke unaturligt, at vi efter nogle store nedturer får nogle "rebounds", siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

- Det ligner det lidt, for de usikkerhedsmomenter, som vi har kæmpet med det sidste stykke tid, består med høj inflation, stigende renter og geopolitisk uro, fortsætter han.

VESTAS I ORKANENS ØJE

Vestas stiger 3,1 pct. til 152,70 kr. - og heller ikke her er der noget aktuelt at hænge sit hat på. Men Martin Munk peger på to ting, der kan være bag fremgangen:

- Der er positive tendenser inden for den grønne sektor. Og så er markedet opmærksomt på Vestas frem mod kvartalsskiftet, og der kan komme nogle ordrer inden for de næste par dage, siger han.

- Det ændrer dog ikke ved, at det har været et ekstremt svagt kvartal målt på ordreindgangen, men markedet kigger nok lidt længere frem. Der er ting, der går i den rigtige retning for Vestas, så det er nok mere det, der fylder, vurderer han.

Ordretørken hos Vestas har bidt sig fast i dette kvartal. Og der skal gang i virkelig gang i bestillingerne på vindmøller, hvis Vestas skal nå op på det normale niveau.

Vestas blev mandag valgt som foretrukken leverandør til det store polske 1,2 gigawatt havmølleprojekt Baltic Power Offshore Wind Project. Men der er ikke tale om en endelig ordre endnu.

I tredje kvartal har vindmølleselskabet meldt ud om annoncerede ordre for samlet 251 megawatt mod 3167 megawatt i samme kvartal sidste år.

BRYGGERIER GÅR FREM

Med i toppe af eliteindekset ligger Carlsberg og Unibrew uden selskabsspecifikke nyheder. Aktierne stiger henholdsvis 1,1 pct. til 937,60 kr. og 1,0 pct. til 518,80 kr. ved middagstid.

ROCKWOOL OG AMBU FÅR SÆNKEDE KURSMÅL

To eliteaktier har været gennem analysemaskinen i løbet af det seneste døgns tid, og det har udløst sænkede kursmål til begge.

Stenuldsproducenten Rockwool har af britiske HSBC fået sænket sit kursmål til 1800 kr. fra 2300 kr., viser data fra Bloomberg News.

Den positive anbefaling "køb" står dog ved magt, og selv det nye kursmål er da også et pænt stykke over mandagens lukkekurs.

Tirsdag middag falder Rockwool med 0,8 pct. til 1162 kr.

Ambu, som stiger med sølle 0,03 pct. til 64,54 kr., har fået sænket sit kursmål hos svenske SEB til 67 kr. fra 75 kr., kom det sent mandag frem.

Her er anbefalingen fortsat i neutralt terræn på "hold", fremgik det mandag eftermiddag af Bloomberg News.

SAS STIGER TRODS UNDERSKUD

SAS, der mandag fremlagde hovedtal for november 2021 til august 2022 med et dundrende underskud, stiger 0,5 pct. til 0,38 kr.

SAS havde et nettounderskud på 760 mio. svenske kr. i august, fremgik det af oplysninger, som luftfartsselskabet har delt med retten i New York i forbindelse med selskabets chapter 11-proces.

Den information deles derfor også med aktiemarkedet.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯