Aktier/Nykredit: Apple- og Alcoa-regnskaber vil være toneangivende

Udgivet den 11-04-2019  |  kl. 12:02  |  

Der tages for alvor hul på den amerikanske regnskabssæson fredag, når storbankerne JPMorgan og Wells Fargo leverer regnskaber for første kvartal, men i forhold til den forestående amerikanske regnskabssæson kan det være, at investorerne skal forberede sig på at se fald i indtjeningen for første gang i tre år.

Det skriver Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit Markets, i en kommentar.

- Går det, som analytikerne forventer, vil årets første kvartal for første gang siden 2016 vise fald i indtjeningen i S&P 500 sammenlignet med året før. Et markant skifte fra kvartaler i 2018 med vækst på 15-20 pct.

- En del kan forklares med blandt andet svagere vækst, højere lønomkostninger, en stærkere doller og ikke mindst bortfaldet af effekten fra sidste års sænkning af selskabsskatten i USA, skriver Frederik Engholm.

Han fremhæver, at amerikanske giganter som aluminiumsproducenten Alcoa, anlægsmaskine- og turbineproducenten Caterpillar, Apple og General Electric vil være nogle af de selskaber, som sætter tonen for kvartalet med deres regnskaber.

- Disse regnskaber vil være toneangivende for en pejling fra selskaberne om deres syn på global vækst og ikke mindst udviklingen i kinesisk efterspørgsel, hvor Apple i sidste kvartal så svaghed. Det er i mindst lige så høj grad selskabernes guidance, som de (bagudskuende) resultater, der er interessante, forklarer Frederik Engholm.

Han tilføjer, at Nykredit Markets har et positivt syn på aktiemarkedet og foretrækker sektorerne energi, finans og sundhed. På regional base foretrækker Nykredit Markets Europa og Emerging Markets.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder