Aktier/tendens: Fortsat sur stemning på nervøsitet om gældsloftet i USA

Udgivet den 24-05-2023  |  kl. 07:45  |  

Der var tirsdag klare fald på det danske aktiemarked, og onsdag tyder det på fortsatte fald, når børsen i København åbner kl. 9.

Det er fortsat bekymringerne om gældsloftet i USA, der præger stemningen, og de amerikanske aktier faldt tirsdag aften yderligere 0,8 pct. efter dansk børslukketid målt på det brede amerikanske S&P 500-indeks.

Det er dog en formildende omstændighed, at futuren for S&P 500 onsdag morgen er steget 0,1 pct., men der er fortsat lidt fald at indhente fra den amerikanske handelssession, og den tyske DAX-future ligger onsdag morgen da også 0,4 pct. lavere.

FALD I FJERNØSTEN

Herhjemme faldt C25-indekset tirsdag klare 1,7 pct., da kun de tre banker i indekset endte højere, mens de øvrige 22 eliteaktier faldt tilbage.

- Tirsdag faldt de ledende europæiske aktieindeks, da investorerne tog bestik af blandede erhvervstillidstal for euroområdet samt en stigende risiko for at fristen for gældsloftet vil blive brudt.

- Her til morgen er den sure stemning fortsat. De ledende aktieindeks i Fjernøsten ligger i rødt territorium og de europæiske aktiefutures peger på en rød åbning, skriver Nordea i en morgenkommentar.

Selskabsspecifikt kommer der onsdag fokus på Huscompagniet, efter at typehusfirmaet har solgt 3,5 mio. nye aktier til kurs 59, hvilket giver et bruttoprovenu på 206,5 mio. kr.

Selskabet har også indgået nye låneaftaler med bankerne, hvilket netop var betinget af aktiesalget, der blev eksekveret tirsdag aften.

Aktien i Huscompagniet faldt tirsdag 0,5 pct. til 62,30 kr.

ENDNU EN BANKFUSION

Tirsdag aften bød også på nyt fra banksektoren herhjemme, idet Totalbankens bestyrelse er blevet enig med bestyrelsen i Sparekassen Danmark om at fusionere med Sparekassen Danmark som den fortsættende virksomhed.

Aktionærerne i Totalbanken vil ifølge aftalen modtage 233 kr. i garantikapital i Sparekassen Danmark per aktie i Totalbanken. Det svarer til en præmie på godt 49 pct. i forhold til kursen på Totalbankens aktie tirsdag i 156 kr.

Såfremt fusionen gennemføres, vil aktierne i Totalbanken blive afnoret fra Nasdaq Copenhagen.

Efter børslukketid tirsdag afleverede Fynske Bank også regnskab for første kvartal, som banken betegner som "historisk". I kvartalet realiserede banken netto rente- og gebyrindtægterne på 96,9 mio. kr., hvilket var et markant løft fra 66,4 mio. kr. i samme periode af 2022.

Fynske Bank-aktien steg tirsdag 6,1 pct. til 157 kr.

LØFTET KURSMÅL TIL NOVOZYMES

Fra analysefronten er der nyt om Novozymes, som har fået sat sit kursmål op til 500 kr. fra 435 kr. af det amerikanske finanshus JPMorgan.

Den positive anbefaling "overvægt" bliver i samme ombæring gentaget.

Novozymes-aktien faldt tirsdag med 1,1 pct. til 357,60 kr., hvilket giver et kurspotentiale på 39,8 pct. op til JPMorgans kursmål.

Onsdag byder på opdateringer for første kvartal fra SP Group, Aquaporin, Møns Bank og Newcap.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯