Aktier/tendens: Pandora og fusionspartnere tager fokus før afdæmpet start

Udgivet den 20-11-2023  |  kl. 08:23  |  
Arkiv: Foto

Efter en klart positiv sidste uge på det danske aktiemarked er der udsigt til en afdæmpet og muligvis lidt negativ start mandag - med blandt andet Pandora og og fusionspartnerne Chr. Hansen og Novozymes i de bærende roller.

Blandt de mindre selskaber er der debut til Shape Robotics på hovedbørsen, hvor Better Collective desuden har sin anden handelsdag efter noteringen i København i fredags.

Det er alt sammen bagtæppet for en rolig start på en ellers interessant uge, lyder det fra Tine Winther Frandsen, der er chefanalytiker hos Jyske Bank.

- Rentefald løftede igen i sidste uge risikoappetitten, men futures signalerer en omtrent flad start på dagens europæiske aktiehandel. Kalenderen er ganske tynd i dag, men senere på ugen får vi PMI'er fra euroområdet samt Federal Reserve- og ECB-referater, skriver hun i en morgenkommentar mandag.

- Vi holder også nøje øje med Black Friday, der kickstarter julesalget, og det er interessant i en tid med et stort pres på forbrugerne og dermed væksten, fortsætter chefanalytikeren.

Fredag steg det danske C25-indeks med 1,6 pct. til 1709,38. I alt blev det til fremgang på fire ud af fem handelsdage i sidste uge og et samlet plus på 4 pct. til eliteindekset.

PANDORA FÅR SÆNKET ANBEFALING EFTER OPTUR

Efter en lang og stærk periode for smykkeselskabet Pandora - også på børsen - er det tid til at tage lidt gevinst hjem på den front, lyder det fra Jyske Bank, som sænker sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb".

Efter en klar vending i den organiske vækst og tre opjusteringer i årets løb har der været fuld fart på for Pandora-aktien, der er steget med massive 88,9 pct. i løbet af 2023 og dermed også har været årets klart bedst præsterende eliteaktie.

- Det har bragt prissætningen op i et mere fair niveau, hvor Pandora er gået fra at handle til en multipelrabat på over 30 pct. i starten af året til nu at handle til en lille præmie i forhold til det historiske gennemsnit, skriver analytiker Janne Vincent Kjær i et notat fra mandag morgen.

Kursmålet er fastholdt på 1000 kr.

Pandora steg fredag med 1,3 pct. til 921,40 kr.

Sent fredag fik H+H International oven på sit regnskab løftet kursmålet hos Carnegie til 75 kr. fra 70 kr.

Samtidig blev den neutrale anbefaling "hold" blevet gentaget, fremgik det af data fra Bloomberg News.

H+H sluttede fredag 1,7 pct. højere i 78,10 kr.

For Royal Unibrew er det gået den anden vej, da amerikanske Citigroup fredag skar godt 9 pct. af kursmålet, der blev reduceret til 500 kr. fra 550 kr.

Anbefalingen er her fortsat "neutral".

Unibrew-aktien steg fredag med 1,2 pct. til 465,30 kr.

CHR. HANSEN OG NOVOZYMES SKAL SÆLGE LILLE DEL FRA FØR EU-VELSIGNELSE

Sammenlægningen af Chr. Hansen og Novozymes kører desuden fortsat på sporet, oplyser de to parter mandag morgen.

Endnu udestår en godkendelse fra EU-Kommissionen, og hvis den skal gives, vil det kræve et frasalg af en mindre del af forretningen.

Det drejer sig om laktaseenzym-forretningen, der står for omkring 1 pct. af selskabernes samlede omsætning.

Og de to danske selskaber har allerede identificeret en køber, der er klar til at købe. Derfor venter Chr. Hansen og Novozymes fortsat at kunne gennemføre sammenlægningen endeligt i fjerde kvartal i år eller første kvartal næste år.

Fredag steg de to aktier begge med 1,8 pct. til henholdsvis 548,20 kr. for Chr. Hansen og 360 kr. for Novozymes.

ØRSTED TRÆKKER SIG FRA TYSK BRINTPROJEKT

Nyhedsstrømmen omkring energiselskabet Ørsted har været til den sløje side, siden selskabet i august meldte om store nedskrivninger i den amerikanske forretning for havvindmølleparker.

Fredag kom der endnu en af de dårligere nyheder til.

Ørsted trækker sig nemlig ifølge erhvervsmediet Finans fra et tysk brintprojekt, der har vist sig ikke at være rentabelt.

Elektrolyseanlægget, som efter planen skulle få en kapacitet på 30 megawatt (MW) skulle ellers have været bygget sammen med partnerne Stadtwerke Heide og Hynamics.

Ørsted endte fredag 2,9 pct. højere i 312,80 kr. Aktien er dog samlet set blevet halveret i værdi i 2023.

Blandt sidepapirerne kan Banknordik glæde sig over at have fået opjusteret sin kreditvurdering hos Moody's til "A1" fra "A2".

Aktien endte fredag 1,2 pct. lavere i 163 kr.

SHAPE ROBOTICS DEBUTERER

Shape Robotics har desuden mandag første handelsdag på hovedbørsen i København efter at være skiftet fra First North.

Her sluttede aktien fredag 4,2 pct. lavere i 34,30 kr.

For Better Collective er mandag anden handelsdag i København, efter at aktien gennemførte sin dobbeltnotering fredag.

Her sluttede aktien i 143 kr.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯