Aktier/åbning: Netcompany fortsætter i vejret for tredje dag i streg

Udgivet den 30-05-2023  |  kl. 09:18  |  
Arkiv: Foto

Netcompany er endnu engang trukket i førertrøjen ved åbningen af det danske C25-indeks tirsdag, hvor aktien har medvind for tredje dag i streg frem mod selskabets kapitalmarkedsdag torsdag.

Også Parken lyser op på det danske aktiemarked tirsdag, efter at fodboldklubben F.C. København mandag vandt det danske mesterskab, hvilket kan blive en god forretning for ejeren.

Kort efter åbningen stiger det danske C25-indeks samlet 0,3 pct. til 1835,48 efter et plus på 0,6 pct. fredag.

Der var da også udsigt til, at det danske marked skulle lyse op i grønt tirsdag, da der var lidt at indhente for de danske handlere, der var vidne til store kursstigninger i USA i niveauet 1-2,2 pct. for de tre ledende indeks fredag aften. Her blev investorerne grebet af optimisme om en snarlig løsning på gældsloftsproblematikken, og natten til søndag blev der landet en aftale.

Der hersker dog stadig usikkerhed, da aftalen endnu mangler at blive stemt igennem i Kongressens to kamre.

- Den umiddelbare reaktion har var været moderate stigninger på aktiefutures og små rentefald efter gældsloftsaftale, skriver Sydbank i bankens morgenkommentar med henvisning til det amerikanske marked.

NETCOMPANY FØR KAPITALMARKEDSDAG

Netcompany havde vind i sejlene på den danske børs i sidste uge, og den tendens varer ved tirsdag, mens handlerne ser frem mod kapitalmarkedsdagen på torsdag.

Aktien stiger 1,6 pct. til 300,25 kr., hvilket giver en topplacering i det danske eliteindeks tirsdag morgen.

Det sker efter plusser på henholdsvis 4,0 pct. og 5,7 pct. torsdag og fredag i sidste uge.

De blev hentet i kølvandet af en analyse fra finanshuset Morgan Stanley, som vurderer, at der er en god chance for, at selskabet vil præsentere positive vækst- og indtjeningsmål på sin kapitalmarkedsdag torsdag i denne uge.

KONKURRENTNYT TIL MÆRSK

I C25-indekset er der også positivt fokus på Mærsk, der ser B-aktien stige 1,9 pct. til 11.890 kr. ved åbningen.

Den danske transportkoncern kan se mod konkurrentnyt fra den franske shippingkoncern CMA CGM, som efter dansk børslukketid fredag meldte om "ekstremt solide" tal for første kvartal trods markant tilbagegang i forhold til samme kvartal sidste år.

Men første kvartal ser også ud til at blive det bedste af årets fire kvartaler, da normaliseringen af fragtmarkedet fortsætter, lyder det fra det franske selskab.

Første kvartal bød på et fald i omsætningen hos Mærsk-rivalen på 30,2 pct. til 12,7 mia. dollar og et fald i driftsresultatet, EBITDA, på 61,3 pct. til 8,9 mia. dollar.

FCK SIKRER MESTERSKAB

Fodboldholdet F.C. København sikrede sig i weekenden det danske mesterskab, og det smitter positivt af på ejeren Parken Sport & Entertainment tirsdag.

Aktien stiger 5,3 pct. til 108,50 kr. ved åbningen.

Sejren giver adgang til den økonomisk lukrative Champions League-turnering, der udløser et større trecifret millionbeløb, hvis fodboldklubben spiller sig videre.

Rederiet DFDS har fået vigtig afklaring fra Tyrkiet, efter at siddende præsident Recep Tayyip Erdogan henover weekenden har genvundet magten i landet i forbindelse med den anden valgrunde.

Landet er et af rederiets største og vigtigste markeder, som DFDS har stor tiltro til, fortæller topchef Torben Carlsen til Børsen efter valgafgørelsen.

DFDS barsler lige nu med at overtage selskabet Ekol Logistics i landet, og flere opkøbsmuligheder kan komme i spil.

Aktien stiger 0,6 pct. til 259 kr.

GN får løftet kursmålet for aktien til 225 kr. fra 215 kr. hos finanshuset Oddo. Anbefalingen er uændret "outperform", fremgår det af Bloomberg.

Aktien falder 0,5 pct. til 178,70 kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Seneste nyheder