Asien: Australske aktier falder efter uventet renteforhøjelse

Udgivet den 06-06-2023  |  kl. 06:47  |  

De asiatiske aktier stiger overordnet tirsdag, mens de australske dykker på centralbankens uventede beslutning om at hæve renten.

Centralbanken har tirsdag hævet sin ledende rente med 25 basispoint, hvor markedet ifølge Bloomberg News havde ventet en fastholdelse.

På nøgletalsfronten viste den amerikanske servicesektor sig mandag svagere end ventet. Det puster til troen om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan springe en renteforhøjelse over til mødet i næste uge, skriver Reuters.

- Indekset sender endnu et signal om, at efterspørgslen afkøles, og at den kumulative stramning virker gennem økonomien, hvilket giver Federal Reserve plads til at holde pause i juni for at vurdere forholdene yderligere, skriver Saxo Bank i et notat ifølge nyhedsmediet.

Den amerikanske serviceindustri voksede minimalt som følge af, at nye ordrer aftog.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 0,5 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,4 pct.

Det australske ASX-200-indeks falder med 0,9 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,2 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,5 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever begge en fremgang på 0,1 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,5 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,5
Topix +0,4
Hongkongs Hang Seng +0,5
China Shanghai Composite +0,1
China CSI 300 +0,1
Taiwan Taiex +0,2
Sydkoreas Kospi +0,5
Indiens BSE Sensex +0,0
Singapores STI +0,0
Sydney ASX 200 -0,9

Indeksværdi klokken 06.20.

.\\˙ MarketWire

Amalie Dinesen

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder