Bavarian-aktien på himmelfart: Potentiale for yderligere kursridt

Udgivet den 23-05-2022  |  kl. 09:06  |  
Arkiv: Foto

Den danske biotek-aktie Bavarian Nordic er steget massivt efter fund af abekopper i flere lande.

På to uger er aktien steget med hele 87 pct., og ifølge analytikere ser fremtiden for aktien lys ud.

Det skriver Børsen.

Danske Bavarian Nordic har som den eneste producent fået myndighedsgodkendt en vaccine mod sygdommen abekopper, og det har skabt medvind for aktien i kølvandet af flere smittetilfælde i Europa og Australien.

Nyheden om en ny vaccineordre fik aktien til at stige med 30 pct. torsdag, skriver avisen. Fredag steg aktien 18,3 pct. og mandag åbner aktien med en stigning på 11,3 pct.

Ifølge Børsen har Bavarian på nuværende tidspunkt 13 mio. doser på lager, der i 2023 skal til USA og Canada.

- Jeg vil tro, at Bavarian ligger i intensive forhandlinger for at kunne sælge noget af det her lager til andre lande. Man kan formentlig få 100-150 dollar pr. dosis. Det bliver pludselig rigtig mange penge, lyder det fra Michael Voss, der er investeringsrådgiver hos Fundamental Invest.

Flere analytikere peger på, at aktiekursen meget vel kan fortsætte sin himmelflugt.

- Efter covid er der ikke én sundhedsmyndighed i verden, der vil fanges på bagkant. Derfor tror jeg, at der kommer flere ordrer fra flere regeringer, siger Christian Klarskov, der har en baggrund som porteføljeforvalter, til avisen.

Analytikernes gennemsnitlige kursmål lyder på 352,6 kr. og indikerer et kurspotentiale på 63 pct. fra fredagens lukkekurs på 216,6 kr., skriver Børsen.

Originalartikel: Børsen, den 23. maj 2022, side 2.

.\\˙ MarketWire

Caroline Conceicão Borges Schouboe

Tags:  Shares❯