Bayer-aktionærer taber over 50 mia. kr. efter tabt Roundup-sag og droppet studie

Udgivet den 20-11-2023  |  kl. 13:51  |  

Tyske Bayer er i kraftig modvind på børsen i Frankfurt mandag formiddag, hvor aktien presses af både et droppet studie og en tabt sag vedrørende det uhyre omtalte ukrudtsmiddel Roundup, som Bayer arvede gennem overtagelsen af amerikanske Monsanto.

Bayer-aktien falder i den tidlige handel mandag med 19 pct. til 33,57 euro.

Det svarer til et tab i markedsværdi på svimlende 52,9 mia. kr. - eller et godt stykke over det dobbelte af markedsværdien af hele GN.

Faldet er i øvrigt også det største nogensinde for Bayer, rapporterer Bloomberg News. Aktien er da også placeret suverænt sidst i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks, som samlet set ellers nøjes med et beskedent fald på blot 0,1 pct.

Søndag oplyste Bayer, at det har droppet udviklingen af lægemiddelkandidaten Asundexian - et blodfortyndende middel, som tidligere har været set som en potentiel blockbuster, hvilket vil sige et salgspotentiale på over 1 mia. dollar om året.

Og lørdag var den gal i USA, da opkøbte Monsanto tabte en afgørende sag om Roundup ved en domstol i staten Missouri, der betyder, at selskabet skal betale mere end 1,5 mia. dollar til tre tidligere brugere af ukrudtsmidlet, der har fået kræft og giver Roundup skylden.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯