Berenberg indleder dækning af Danske Bank - er dog lidt lunken overfor potentialet

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 07:34  |  
Arkiv: Foto

Finanshuset Berenberg har indledt dækning af Danske Bank - og det sker med et kursmål på 215 kr. og en holdanbefaling.

Det fremgår af en analyse fra finanshuset.

Under overskriften: "The time is not right", skriver finanshuset, at på trods af at Danske Bank ifølge consensus er det foretrukne nordiske bank, så er Berenbergs analytiker Hugh Moorhead mere tilbageholdende:

- Udsigterne for vækst i forhold til udlån og ikke-renteindtægter er efter vores vurdering begrænsede, og en længere end ventet tid for kapitaludlodninger kan skuffe investorerne, fremgår det af analysen.

- Danske Banks mål for den årlige udlånsvækst på 3 pct. fra 2022-26 fremstår efter vores vurdering stadig meget ambitiøst. Efter vores vurdering lægger faldende markedsandele i Finland og Sverige alt for stort pres på den danske detailforretning for at drive vækst og genvinde de seneste tab af markedsandele, skriver Hugh Moorhead i analysen.

Berenberg har mere fidus til Nordea, som finanshuset har en købsanbefaling og et kursmål på 103,17 kr. på.

- Nordeas mere defensive nettorenteindtægter, et mere forskelligartet indtægtsmix og overlegne rentabilitet gør det til vores foretrukne nordiske ban, påpeger analytikeren.

Danske Bank kommer med regnskab fredag den 19. juli men har allerede taget brodden ud af det, da banken har opjusteret forventningerne til hele året den 26. juni med 1 mia. kr. Det forventede resultat for 2024 er dermed nu 21-23 mia. kr. mod tidligere forudset 20-22 mia. kr.

En aktie i Danske Bank dykkede 1,1 pct. tirsdag til 202,60 kr.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Initiate❯  Research❯  Shares❯