BNEF: Europa er klar til vinter uden russiske forsyninger

Udgivet den 27-09-2022  |  kl. 10:08  |  

Europas storindkøb af flydende naturgas (LNG) vil med al sandsynlighed sikre energiproduktionen i vintermånederne - selv uden leverancer fra Rusland.

Det vurderer analysehuset BloombergNEF ifølge Bloomberg News.

I den kommende tid ventes importen af LNG at stige knap 40 pct. i Europa sammenlignet med sidste år, skriver BNEF i en rapport tirsdag. Til sommer ventes LNG-importen at ligge omkring 14 pct. højere for at fylde op i gaslagrene efter vinteren.

LNG-leverancerne vurderes at kunne sikre energiproduktionen i Europa fra 1. oktober - også hvis Rusland lukker gassluserne fuldstændig.

Det betyder dog, at købere i Europa vil være nødsaget til at købe 90 pct. mere naturgas til spotpriser, sammenlignet med de LNG-leverancer der allerede er sikret gennem lange kontrakter. Her vil de europæiske købere være i konkurrence med asiatiske, hvilket ventes at drive gaspriserne op.

- Løftede spotpriser på LNG ventes at vare ved, da Europa er nødt til at importere fra alle tilgængelige kilder, hvilket efterlader meget lidt tilbage til Asien, skriver BNEF.

Hvis vinteren i Europa er på niveau med gennemsnittet over de seneste ti år, og der ikke importeres gas fra Rusland, venter BNEF en import af LNG på omkring 40 mio. ton.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Natural Resources❯