Caterpillar kører fint regnskab hjem

Udgivet den 01-08-2023  |  kl. 12:51  |  

Den amerikanske entreprenørmaskinekæmpe Caterpillar er kommet salgs- og indtjeningsmæssigt bedre end ventet gennem andet kvartal.

Selskabet ser dog et lavere salg i tredje kvartal end i andet kvartal, og det kan have fået investorerne til at holde lidt igen, da aktien handles 0,3 pct. lavere i formarkedet.

Caterpillar, der er kendt for de gule entreprenørmaskiner, fik en vækst på 22 pct. i omsætningen i andet kvartal til 17,32 mia. dollar. Her ventede analytikere adspurgt af Bloomberg News kun en stigning til 16,39 mia. dollar.

Driftsindtjeningen er steget 88 pct. til 3,65 mia. dollar sammenlignet med analytikerprognosen på 2,98 mia. dollar.

Målt på den justerede indtjening per aktie er der også en positiv overraskelse at spore, da det her er blevet til en vækst til 5,55 dollar fra 3,18 dollar mod en ventet fremgang til 4,54 dollar.

Inden for divisionen Resource Industries, der blandt andet laver maskiner til minesektoren, blev det til en stigning i salget på 20 pct. til 3,56 mia. dollar, mens indtjeningen i divisionen er øget med 108 pct. til 740 mio. dollar.

Omsætningsfremgangen i divisionen tilskrives primært gunstig prisrealisering og højere salgsvolumen, skriver Caterpillar, der henviser til, at stigningen i salgsvolumen skyldtes højere salg af udstyr til slutbrugere, delvist opvejet af lavere salgsvolumen for reservedele på eftermarkedet.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯