Danske Bank: Svindelsag for millioner rammer banken i København

Udgivet den 14-05-2019  |  kl. 06:35  |  

Millioner af kroner fra formodet momssvindel er kørt igennem en direktørs firmakonto i en af Danske Banks afdelinger i Danmark.

Det skriver Information og erhvervsmediet Finans.

Dermed tyder det på, at Danske Banks problemer med hvidvask ikke kun er centreret om Estland, men også har fundet sted i Danmark.

Pengene menes at have forbindelse til den momssvindel og hvidvask, som efterforskes i Operation Greed-sagen. Her er 17 mulige bagmænd tiltalt i en omfattende sag om momssvindel.

Begge medier skriver, at direktøren var en 23-årig mand fra Litauen. I 2016 oprettede han en konto hos Danske Bank uden at møde op i banken.

De følgende ti måneder blev omkring 51 mio. kr. ført gennem hans konto til et vekselbureau for derefter at forsvinde.

Den engelske ekspert i hvidvask Graham Barrow er kritisk overfor bankens ageren i sagen:

- I modsætning til de mulige hvidvasksager i Estland skete dette i hjertet af Danske Bank lige under ledelsens næse, siger han til Information og Finans.

- Det var efter, at de havde lukket non-resident-porteføljen ned i Estland, og dette eksempel viser, at de stadig ikke havde lært lektien og stadig ikke havde effektive kontroller på plads. At sige at problemet kun var i Estland er noget vrøvl.

Danske Bank oplyser over for Finans, at banken ikke kan kommentere den konkrete sag. Dog giver pressechef Kenni Leth udtryk for, at han ikke mener, sagen kan sammenlignes med hvidvaskskandalen i Estland.

Den nye sag kommer frem, efter at Finans og Information i samarbejde med researchorganisationen Correctiv har afdækket, hvordan en række af netværker i Europa på organiseret vis har svindlet for milliarder af skattekroner.

/ritzau/

Redaktion

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
17:00:01

 
5,33%
 
22:00:01

 
4,71%
 
17:30:01

 
3,76%
 
17:30:01

 
2,37%
 
17:00:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder