Danskeres bankopsparinger boomer - vil dog skrumpe grundet krisen

Udgivet den 27-09-2022  |  kl. 09:14  |  

Danskerne bruger ikke mange af de opsparede penge, der står i banken. Tal fra Nationalbanken viser, at danskernes bankopsparinger var stort set uændret i august.

Således var danskernes indlån i bankerne på 1076,2 mia. kr. i august mod 1076,4 mia. kr. i juli. Indlånet i august ligger dermed tæt på rekorden fra april i år, hvor indlånet lød på 1077,3 mia. kr.

- Vi skal dog huske på, at der i en efterhånden lang periode har været høj og stigende inflation, så reelt har danskernes bankopsparinger mistet købekraft og er løbende blevet mindre værd.

Sådan lyder det fra Anne-Louise Lindkvist, der er markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

Hun påpeger, at der efter flere år med negative renter på bankindeståender nu er udsigt til, at bankerne hæver renterne og igen vil give en positiv forrentning på indlån.

Det betyder dog ikke, at der er tegn på, at økonomien går lysere tider i møde på den korte bane, hvilket kan komme til at tære på de danske opsparinger.

- Priserne fortsætter med at skyde i vejret, forbrugertilliden er historisk lav, og arbejdsmarkedet er begyndt at bremse op, siger Anne-Louise Lindkvist og fortsætter:

- Derfor er der grund til at forvente, at danskerne i stigende grad og mere af nød end af lyst må tage bankopsparingen i brug i den kommende tid for at få økonomien til at hænge sammen.

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  macro❯