Direktør: Energipakke særdeles vigtig for Novozymes i USA

Udgivet den 29-10-2003  |  kl. 11:06  |  

Energisektoren i USA har nu bedt Bush-administrationen om at dele vedtagelsen af den længe ventede energipakke i to, for at få pakken vedtaget inden Kongressen holder pause i måned. Dette er positivt nyt for Novozymes, det pakken indeholder et mål om at erstatte det giftige MTBE med ethanol, som Novozymes producerer enzymer til at fremstille.

- Det produktionstilskud, der gives i dag i USA, er vitalt for hele ethanol-industrien, idet det er dette tilskud, som får produktonen til at være rentabel, samtidig med, at ethanolen kan sælges i konkurrence med fossile brændstoffer, siger Steen Skjold-Jørgensen, Vice President for Applied Discovery Food i Novozymes, til NetPosten.

Steen Skjold-Jørgensen oplyser over for NetPosten, at tilskudsordningen således også er særdeles vigtig for Novozymes.

- Novozymes' indtjening indenfor enzymer til ethanolfremstilling er afhængig af tilskudsordningen. Og dette segment vokser langt hurtigere end gennemsnittet for enzymmarkedet, siger han.

Tilskudet har været basis for at igangsætte en industri - og derved givet den mulighed for at optimere og indhøste stordriftsfordele, således at den en dag kan blive istand til at konkurrere på markedsvilkår.

Ethanol-produktion er derudover en væsentlig faktor for afsætning af majs i yderligtliggende landområder i midtvesten. Derfor er der såvel landbrugs- og beskæftigelsespolitike vinkler på denne industri. Og derfor er der stærke politiske kræfter til fordel for en bevarelse af tilskudsordninger og anden politisk støtte til ethanol-produktion.

Novozymes har også fået del i de tilskudsordninger, som det amerikanske energiministerium har lavet for forskning i biomasse baseret fremstilling af ethanol - dvs. en produktion baseret på affald fra kornproduktionen.

- Betydningen af de tilskud, vi modtager til vores forskning i biomasse, har ikke den store økonomiske betydning for Novozymes' finansielle resultat, idet vi sandsynligvis ikke ville gennemføre disse aktiviteter uden tilskud, oplyser Steen Skjold-Jørgensen.

Men Novozymes ser en langsigtet mulighed for kommercialisering af nogle af de enzymer, der må komme ud af denne forskning - en forretning, som formentlig ikke kommer til at påvirke selskabets salgslinie nævneværdigt de kommende 5 år.


Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder