ECB/Draghi: Detaljer i TLTRO-program kommer senere

Udgivet den 10-04-2019  |  kl. 15:07  |  

Den Europæiske Centralbank, ECB, er endnu ikke parat til at komme med yderligere detaljer om tredje runde af de såkaldte TLTRO-lån (Targeted Long-Term Refinancing Operation, red.), der giver de kommercielle banker adgang til lån til en favorabel rente.

Detaljerne i programmet, der skal erstatte nogle tilsvarende lån, der udløber i 2020, vil afhænge af den økonomiske udvikling i den kommende tid, oplyser ECB-chef Mario Draghi onsdag på et pressemøde i kølvandet af onsdagens rentemøde.

Her siger Draghi desuden, at de økonomiske risici stadig i overvejende grad peger mod en forværring af vækstudsigterne. Samtidig vil inflationen formentlig aftage i de kommende måneder, mens ECB på mellemlangt sigt venter tiltagende inflation.

Chefanalytiker i Sydbank Søren V. Kristensen betegner meldingerne fra rentemødet som søvndyssende.

- Investorerne, der på forhånd havde håbet, at Draghi ville fortælle mere om hans nye milliardlån til bankerne, og planerne om at afhjælpe bankerne med byrden af minusrenter, blev slemt skuffede. Draghi holder fortsat kortene tæt på kroppen, konstaterer han i et notat.

På obligationsmarkedet er den tiårige rente faldet med 1 basispoint til 0,06 pct. under pressemødet.

ECB fastholdt onsdag som ventet sine rekordlave renter og gentog, at de lave renter som minimum vil blive fastholdt året ud.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  macro❯  Europa❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder