Europa/aktier: Accelereret spareprogram sender Autoliv op i fladt marked

Udgivet den 08-06-2023  |  kl. 13:05  |  

Mens der er pæne stigninger på det danske aktiemarked torsdag tidligt på eftermiddagen, så er billedet mere blandet i resten af Europa.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks ligger ved 13-tiden 0,1 pct. højere efter afdæmpede udsving i de forskellige undersektorer i indekset.

I London ligger det ledende FTSE 100-indeks næsten uændret, mens eliteindeksene i Frankfurt og Paris stiger beherskede 0,3 pct.

På børsen i København bidrager plusser til Ørsted og Mærsk til en større fremgang på 0,8 pct.

Svenske Autoliv er blandt aktierne i fokus torsdag, efter at producenten af sikkerhedsudstyr til biler har annonceret en acceleration af sit spareprogram, som skal kompensere for den negative påvirkning fra den høje inflation.

Planerne omfatter afvikling af 8000 stillinger svarende til 11 pct. af medarbejderantallet. Autoliv fortsætter samtidig med at presse på med at hæve priserne.

- Vi arbejder intenst med kunder for at sikre prisforhøjelser, og vi vil ikke stoppe, før vi har fået fuld og fair kompensation for at sikre, at inflationære pres er effektivt skubbet igennem værdikæden, siger topchef Mikael Bratt fra Autoliv.

Investorerne tager godt imod planerne og sender aktien i vejret med 3,4 pct.

I London falder Vodafone med 5,0 pct. efter skriverier om, at telekæmpen forhandler med CK Hutchison om at fusionere deres britiske aktiviteter.

En fusion kan blev meldt ud allerede fredag eller i næste uge, oplyser kilder til Reuters. Vodafone vil komme til at eje 51 pct. af det kombinerede selskab, mens CK Hutchinson kommer til at eje de resterende 49 pct.

I dag er de to selskaber henholdsvis den tredje- og fjerdestørste operatør på det britiske marked.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air stiger på London-børsen 1,7 pct.

Det skyldes en stærk prognose for 2023/24 i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal af det forgående årsregnskab.

I indeværende regnskabsår venter Wizz Air et overskud på 350-450 mio. euro, hvor analytikerkonsensus ifølge Bloomberg News til sammenligning lå på 343 mio. euro.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯