Europa/aktier: Norsk forsvarsaktie stikker af i revancherende europæisk marked

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 12:57  |  

Der er europæisk aktierevanche onsdag efter fald tirsdag, hvor bekymringer for den politiske situation i Frankrig igen satte dagsordenen.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,6 pct. efter plusser til alle 11 undersektorer, men med de største bidrag fra ejendoms- og forsyningsselskaber, der stiger henholdsvis 1,8 og 1,0 pct.

- Markedet kommer sig en lille smule oven på faldene tirsdag, som faktisk endte med at være en lidt kedelig aktiedag i Europa, efter at der alligevel på en eller anden måde gik lidt fransk valgpanik i den.

- Worst case-scenariet i Frankrig er annulleret, men det er ikke fordi, alternativet er sådan super fantastisk. Det er stadigvæk en omgang mudder, og Europa har rigeligt med andre udfordringer i forvejen, siger chef for aktiehandel Lars Hytting fra Artha Kapitalforvaltning til MarketWire.

I toppen af Stoxx 600 ligger aktien i den norske forsvars- og våbenproducent Kongsberg efter et regnskab for andet kvartal med markant fremgang.

Både omsætning og indtjening steg mere end ventet i andet kvartal, og en stigning i ordreindgangen på 64 pct. på årsbasis til 17,3 mia. norske kr. var også et opløftende element i regnskabet.

Analytikerne havde kun ventet en ordreindgang på 13,0 mia. norske kr.

Kongsbergs aktie stiger 11,6 pct. til rekordkursen 998 norske kr.

I Frankfurt er der fokus på Volkswagen, som tirsdag aften meddelte, at det overvejer at lukke sin Audi-elbilfabrik i Bruxelles som følge af et globalt fald i salget af dyre elbiler.

En nedlukning, eller hvis der skal findes alternativ anvendelse af fabrikken, vil sammen med andre uforudsete udgifter have en påvirkning på op til 2,6 mia. euro.

Som et resultat heraf nedjusterer Volkswagen forventningerne til driftsmarginen i år til 6,5-7,0 pct. fra 7-7,5 pct.

VW-aktien falder 1,1 pct.

På børsen i London falder boligbyggefirmaet Barratt Developments desuden 1,2 pct. efter en handelsopdatering for det netop afsluttede regnskabsår 2023/24.

Året blev afsluttet med et lidt større overskud før skat, end selskabet tidligere havde ventet, men analytikerne hæfter sig ved selskabets forventning om, at det i det nye regnskabsår, der løber frem til udgangen af juni 2025, venter at komme til at aflevere færre huse end sidste år.

I det forgangne regnskabsår afleverede Barratt 14.004 boligenheder, men det tal ventes at falde til 13.000-13.500 i 2024/25.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯