Europa/aktier: Renteudsigter presser aktierne - hollandske banker ramt af skat

Udgivet den 22-09-2023  |  kl. 12:08  |  

Udsigten til højere renter i længere tid end ventet presser atter de ledende europæiske aktieindeks fredag middag.

Det brede Stoxx 600-indekset ligger til et fald på 0,2 pct., og også den franske og den tyske børs ligger underdrejede.

- Aktiemarkederne kæmper for at få fodfæste, i takt med at investorer flytter over i kontanter og obligationer. Og obligationer giver nu tilsvarende afkast for mindre risiko, skriver analytikere i Rand Merchant Bank i et notet ifølge Bloomberg News.

- Investorerne bliver mere og mere nervøse over forventningerne til vækst på aktiemarkederne, da truslen om stagflation fortsat er en realitet i mange lande med høje renter, og højere olie- og fødevarepriser, påpeger analytikerne.

Men dykker man ned blandt selskaberne er der dog også smil at spore.

I hvert fald ligger norske Adevinta i et markant plus, efter at selskabet torsdag bekræftede, at det havde modtaget et ikke-bindende forslag fra et konsortium ledet af Blackstone og Pemira om et potentielt bud på alle aktier i annoncefirmaet.

Adevinta-aktien stiger 24 pct. på børsen i Oslo.

Buddet fra konsortiet har fået opbakning fra både amerikanske Ebay og norske Schibsted, der begge er storaktionærer i Adevinta.

Også det svensk-britiske medicinalselskab Astrazeneca er i plus på 2,4 pct., efter at forsøg mod brystkræft har vist positive resultater.

I den røde ende ligger de hollandske banker ING og ABN Amro, efter at den hollandske regering har godkendt et forslag om at hæve skatterne og lægge en afgift på aktietilbagekøb, skriver Bloomberg News.

ING falder 5,2 pct. og ABN Amro mister 4,1 pct. på aktiekursen i middagshandlen.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯