Europa/aktier: Svagt rødt marked med schweizisk bank i bunden

Udgivet den 23-05-2023  |  kl. 13:30  |  

Tirsdag er en stille, svag negativ og afventende dag på det europæiske aktiemarked, hvor der typisk er fald på flertallet af de europæiske børser.

Kun i Storbritannien stiger aktierne marginalt, hvor FTSE100 på børsen i London stiger 0,3 pct. I Frankrig og Tyskland er der fald i henholdsvis CAC 40 og DAX på 0,7 og 0,2 pct.

Som de andre finansmarkeder venter markedsdeltagerne på nyt om gældsloftet i USA, for hvis der ikke findes en løsning, er der risiko for, at verdens største økonomi ikke kan betale sine regninger måske allerede 1. juni.

Det brede europæiske indeks, Stoxx 600, falder 0,2 pct., og fordelingen mellem faldende og stigende aktier er stort set fifty-fifty.

Den schweiziske bank og formueforvalter Julius Baer falder mest. Faldet er på knap 8 pct. til 57,82 schweizerfranc.

Den schweiziske formueforvalter har meddelt, at dets midler under forvaltning i årets første fire måneder steg 1 pct. til 429 mia. schweizerfranc. Den svage vækst skuffede analytikerne, skriver Bloomberg News, da det var ventet, at Julius Baer vil have profiteret på krisen i Credit Suisse.

Men også det franske konglomerat Vivendi falder markant tirsdag middag. Aktien sætter sig 7,5 pct. til 8,73 euro.

Selskabets hovedaktionær, den franske milliardær Vincent Bollore, der ejer 2,08 pct. af selskabet, oplyste, at han har solgt 1,5 mio. aktier i mediekonglomeratet. Det vurderer nogle markedsdeltagere som et tegn på, at han ikke planlægger at give et købstilbud på flere aktier. Andre markedsdeltagere advarede dog mod at lægge for meget i det, da det også kunne være for at undgå at ramme en grænse, som vil tvinge ham til at give et købstilbud på selskabet.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯