Europa/lukning: Vodafone træk ned efter fusionsskriverier

Udgivet den 08-06-2023  |  kl. 17:51  |  

De europæiske aktiebørser endte tæt på uændret torsdag, hvor der dog var spræl i aktien i svenske Autoliv, som steg efter en accelerering af selskabets spareprogram.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks endte marginalt lavere i 460,70, selvom kommunikationsservice faldt 1 pct. efter pres på aktien i britiske Vodafone.

Svenske Autoliv, der laver sikkerhedsudstyr til biler, annoncerede en acceleration af sit spareprogram, som skal kompensere for den negative påvirkning fra den høje inflation.

Planerne omfatter afvikling af 8000 stillinger svarende til 11 pct. af medarbejderantallet. Samtidig fortsætter Autoliv med at presse på med at hæve priserne.

- Vi arbejder intenst med kunder for at sikre prisforhøjelser, og vi vil ikke stoppe, før vi har fået fuld og fair kompensation for at sikre, at det inflationære pres er effektivt skubbet igennem værdikæden, siger topchef Mikael Bratt fra Autoliv.

Investorerne sendte umiddelbart aktien kraftigt i vejret, men den sivede frem mod lukketid og endte blot 0,4 pct. højere.

I London faldt Vodafone derimod 5,4 pct. efter skriverier om, at telekæmpen forhandler med CK Hutchison om at fusionere deres britiske aktiviteter.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air faldt på London-børsen endvidere 4,9 pct., selvom selskabet kom med en stærkere prognose end ventet for 2023/24, hvor det sigter efter et plus på 350-450 mio. euro.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder