Europa/middag: Spanske vindmøller stiger på tilbud i positivt marked

Udgivet den 23-05-2022  |  kl. 12:55  |  

Den spanske vindmølleproducent Siemens Gamesa stiger pænt mandag, efter at storaktionæren, Siemens Energy, har annonceret et købstilbud for de resterende aktionærer i selskabet.

Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 stiger mandag middag med 0,5 pct. Aktiemarkederne har haft et par ustabile uger, hvor Stoxx 600 havde endnu et ugentligt tab i sidste uge, da investorer kæmpede med covid-19 nyt fra Kina og tegn på global recession.

- Vi tror på, at markederne vil forblive turbulente, indtil investorerne får større klarhed over 3R'erne - recession, rater og risiko, siger Mark Haefele, investeringschef hos UBS Global Wealth Management, til Reuters.

Mandag har dog vist en vis optimisme fra tyske Ifo-tal, der dækker over erhvervstillid, steg overraskende i maj og peger, på at virksomhederne i Tyskland ser mere positivt på den nuværende situation. Det indikerer, at Europas største økonomi viste sig modstandsdygtig over for høj inflation, problemer med forsyningskæder og krigen i Ukraine.

Den spanske vindmølleproducent Siemens Gamesa stiger mandag middag 6,2 pct. til 17,79 euro, efter af storaktionæren, Siemens Energy, har annonceret et købstilbud til de resterende aktionærer i selskabet.

Buddet fra Siemens Energy lyder på 18,05 euro per aktie. I forvejen ejer Siemens Energy 67 pct. af selskabet, men nu forsøger tyskerne altså at få fuldt ejerskab af vindmølleproducenten, som i øjeblikket kæmper med indtjeningen og en stribe nedjusteringer det seneste år.

Den britiske byggemarkedskæde Kingfisher stiger 2 pct. på en handelsopdatering for første kvartal af regnskabsåret 2022/23.

I de tre måneder frem til 30. april solgte Kingfisher for 3,25 mia. pund, hvilket er 5,9 pct. lavere end i samme kvartal sidste år, hvor coronanedlukninger satte ekstra turbo på gør-det-selv-aktiviteterne i hjemmene.

Målt i forhold til før coronatiden er salget imidlertid steget 16,2 pct.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯