Feds Bullard: Frygt for recession i USA overdrevet

Udgivet den 24-06-2022  |  kl. 17:36  |  

Frygten for en amerikansk recession er overdrevet, da de amerikanske forbrugeres pengebeholdninger bugner efter at have sparet op under coronapandemien.

- Jeg tror faktisk, at vi klarer den, siger James Bullard, der er centralbankdirektør for Federal Reserves afdeling i St. Louis, i en tale i Zürich fredag ifølge Bloomberg News.

- Det er en smule tidligt at have en debat om risikoen for en recession i USA.

Centralbankdirektøren opfordrer fortsat til at hæve renten for at gøre op med den stigende inflation. Ved Federal Reserves seneste rentemøde hævede centralbanken sin rente med 75 basispoint, og Fed-chef, Jerome Powell, indikerede ved samme lejlighed, at et renteløft på 50-75 basispoint også var på programmet ved næste rentemøde 27. juli.

Trods en stigning i antallet af økonomer, der nu venter en amerikanske recession, ser James Bullard lyst på fremtiden for USA's økonomi. Han siger ifølge Bloomberg News, at "det her er det tidlige stadie af en amerikansk bedring - eller udvidelse af økonomien - vi er på stadiet over bedring."

- Det ville være usædvanligt, at den skulle ramme en recession på nuværende stadie.

Selv om renteforhøjelserne vil skabe en opbremsning i økonomien, ser James Bullard snarere en vækst på vanligt niveau snarere end under det normale niveau.

- Jeg tror ikke, at det er en stor opbremsning. Jeg tror på en moderat opbremsning af økonomien, forudser centralbankdirektøren.

Han påpeger, at de amerikanske husholdninger, der udgør omkring 70 pct. af den amerikanske økonomi, fastholder et højt forbrug efter at have sparet op under pandemien.

Han mener, at forbrugerne stadig har "en slags covid-støtte" på omkring 3500 mia. dollar som er "mere eller mindre er ubrugt".

- Husholdningerne ser ud til at være i en god position til at fortsætte med at forbruge, vurderer James Bullard.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  macro❯