FLSmidth-kunde får godkendt kontroversielt kulprojekt i Australien

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 07:19  |  
Arkiv: Foto

Det indiske selskab Adani Group, der er kunde hos danske FLSmidth, har fået godkendt et kulprojekt i Australien, som åbner op for en ny mineregion i landet. Det skriver Bloomberg News.

Selskabet har siden 2010 forsøgt at få godkendelse til minedrift i området Galilee Basin i det østlige Australien, og FLS har tidligere fortalt til Ritzau Finans, at selskabet løbende har været i dialog med Adani om projektet.

Det indiske selskab har mødt modstand fra miljøorganisationer, der har frygtet konsekvenserne for det lokale økosystem. Torsdag godkendte staten Queensland dog Adanis planer for grundvandet i området.

Det betyder, at selskabet nu kan begynde på projektet, der omhandler Carmichael-minen, som ifølge Bloomberg News vil blive indledt i de kommende dage. Regionen, minen ligger i, anslås potentielt at kunne fordoble landets kuleksport, hvis det bliver udviklet til fulde.

Selv om Adani nu kan begynde konstruktionen, er der stadig forhindringer. En australsk miljøorganisation vandt onsdag en appelsag mod Australiens vurdering af Adanis plan om at bygge en vandledning, hvorfor planen skal åbnes for konsultation igen. Det påvirker dog ikke selskabets indledende arbejde.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder