Genmabs topchef ser stort markedspotentiale i Epcoritamab - godkendelse fra EU ventes senere i år

Udgivet den 23-05-2023  |  kl. 18:03  |  
Arkiv: Foto

Genmab har rundet en milepæl med godkendelsen i USA af Epcoritamab, der nu kan bruges til tredjelinjebehandling til behandling af diffust storcellet B-celle lymfom.

Selv om markedsstørrelsen på nuværende tidspunkt er til at overskue, er markedspotentialet for det godkendte kræftmiddel stort.

Det siger Jan van de Winkel, der er administrerende direktør hos Genmab, til MarketWire, efter at medicinalselskabet fredag fik kræftmidlet, der vil blive markedsført under navnet Epkinly, godkendt hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

- Dette er en meget vigtig milepæl for os, fordi det faktisk er vores andet Genmab-ejede produkt, der nu er på markedet i USA, som vi kommercialiserer selv og bogfører salget for, fortæller topchefen.

Det første produkt er Tisotumab Vedotin til behandling af livmoderhalskræft. Det blev godkendt i september 2021.

Epkinly ventes at blive lanceret inden for de kommende uger, hvis da ikke før.

På nuværende tidspunkt estimerer Genmab, at markedet består af omkring 3800 nye patienter om året. Det tal ventes dog at stige drastisk, i takt med at Epcoritamab godkendes til andenlinjebehandling og - nogle år ude i fremtiden - førstelinjebehandling.

Og en godkendelse som andenlinjebehandling behøver ikke at tage lang tid.

- Det kan faktisk ske ganske hurtigt baseret på fase 3-studiet, som vi forhåbentlig meget snart har en aflæsning klar for. Førstelinjebehandling er undervejs med rekruttering, men det vil tage længere tid, siger Jan van de Winkel.

Der er ligeledes tale om et fase 3-studie for førstelinjebehandlingen.

Dertil forsker Genmab i behandling af andre kræfttyper med Epcoritamab.

- Markedspotentialet vil ændre sig dramatisk. Det er ikke kun diffust storcellet B-celle lymfom, men også follikulært lymfom, og det håber vi at få en aflæsning på i år og potentielt ansøge om tredjelinjebehandling af og potentielt også B-celle-kræfttyper som CLL og Richters syndrom. Så markedet kan faktisk vokse ganske hurtigt, siger Jan van de Winkel.

EU OG JAPAN VENTES AT FØLGE TROP I ÅR

Epcoritamab blev fredag godkendt af FDA, efter at midlet var blevet tildelt "priority review" af myndigheden. Dermed blev behandlingstiden hos myndighederne sat ned til seks måneder fra før ti.

Genmab afventer nu svar fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) såvel som fra de japanske myndigheder. Begge ventes at aflægge svar i løbet af 2023.

- Vi håber på at få en godkendelse inden årets udgang - sandsynligvis i tredje eller fjerde kvartal, afhængig af hvordan myndighedsprocessen forløber i Europa, siger Jan van de Winkel og tilføjer, at en godkendelse fra Japan er ventet i fjerde kvartal.

Gennemsnitsbehandlingstiden med Epkinly er ni måneder med en månedspris på 37.500 dollar - omtrent 259.000 kr. - oplyser topchefen. Selv om prisen i Europa og Japan vil blive fastsat med afsæt i den amerikanske pris, vil der være nogle variationer.

Mens Genmab står for kommercialiseringen og bogfører salget af Epkinly i USA og Japan, er det den amerikanske partner Abbvie, der har ansvaret i EU og øvrige nye markeder. Det danske medicinalselskab vil modtage royalties på 22-26 pct. af salget igennem Abbvie, svarende til 50 pct. af den økonomiske værdi, oplyses det.

Samlet estimerer analytikerkorpset et topsalg for Epkinly på over 3 mia. dollar. Hos Sydbanks estimerede senioranalytiker Søren Løntoft Hansen over for MarketWire mandag et potentiale for topsalget på 3,5 mia. dollar.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Seneste nyheder