Logistikcenter på over en halv milliard er Matas største investering nogensinde

Udgivet den 31-05-2023  |  kl. 11:16  |  

Matas laver den største investering i selskabets historie nogensinde med opførelse af nyt logistikcenter. En investering på over en halv mia. kr.

Det er med selvtillid i ryggen efter et godt årsregnskab, at den administrerende direktør er klar til at trykke på knappen.

- Vi er trygge ved at investere mere end en halv milliard i at bygge Danmarks største Matas, siger Gregers Wedell-Wedellsborg til MarketWire.

- Det er det, vi tror, der skal forandre vores virksomhed og forandre, hvad kunderne skal bruge Matas til, fortsætter han.

Investeringen er en del af Matas langsigtede forventninger og en del af strategien "Growing Matas Group". Målsætningen er at få en omsætning på 5 mia. kr. med en driftsmargin (EBITDA) i niveauet 17-18 pct. i 2025/26.

FORVENTNINGER TIL 2023/24

I det kommende år er nøglen til Matas strategi at udvide sortimentet for kunderne, så selskabet kan blive en større del af hverdagen.

- Kernen i vores strategi i Danmark er at tilbyde et stadig bredere sortiment til vores medlemmer, så de får flere ting at vælge i mellem, men også kan købe nye ting, som de ikke har handlet hos os før, siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

Det skal blandt andet udmunde sig i, at selskabet får en organisk vækst i omsætningen i spændet 3-6 pct., hvor et stort onlinesortiment med levering dag til dag i de fysiske butikker er en vigtig udvikling.

- Det er den vækstbølge, som vi gerne vil ride på. De sidste par år har vi set, at kunderne faktisk bliver ved med at handle i de fysiske butikker, men også handler mere og mere online, siger den administrerende direktør.

Selskabet har også en forventning til anlægsinvesteringer (CAPEX) på omkring 425-450 mio. kr. i 2023/24. Opførelsen af det nye logistikcenter er en væsentlig investering, hvor 250 mio. kr. af den samlede investering på 525-550 mio. kr. sendes afsted.

EBITDA-marginen før særlige poster er udregnet til omkring 17 pct., der bliver mærket af effekten fra 6 pct. lønvækst relateret til overenskomstaftaler.

Gregers Wedell-Wedellsborg forsikrer dog om, at det ikke er lig med lukning af fysiske butikker, men at det handler om at tænke i teknologiske løsninger.

- Vi kan ligesom alle andre imødese højere lønstigninger end normalt. Det ligger et ekstra pres på os om at gøre tingene smart, siger den administrerende direktør og henviser til at Matas blandt andet har indført betaling via kundens egen mobil.

.\\˙ MarketWire

Amalie Dinesen

Tags:  Director❯  Report❯  Shares❯ 

Seneste nyheder