Mandagens aviser med KMD, IC Group og FLSmidth
BØRSEN
TIDLIGERE SYDBANK-BOSSER SKABER MILLIARDEVENTYR
Det tidligere Sydbank-chefer Søren Rump og Morten Bugge ramte en guldåre inden for kapitalforvaltning, da de forlod deres chefstillinger i Sydbank i 2007. I dag forvalter deres firma, Global Evolution, investeringer for 22 mia. kr. De seneste fire år har det givet et samlet overskud på 96 mio. kr. Statsobligationer og valuta fra vækstlande er nøglen til Global Evolutions succes. (Forside, side 6-7)
MOFIBO SOLGT FOR 100 MIO. KR.
Fire år efter serieiværksætteren Morten Strunge solgte Onfone til TDC, afskiber han nu også e-bogstjenesten Mofibo. Køber er svenske Storytel, der betaler for 100 mio. kr. for selskabet. (Side 8)
LAURITZ.COM GÅR PÅ BØRSEN I SVERIGE
Online-auktionshuset Lauritz.com melder nu endeligt ud, at det går på børsen i Stockholm. Lauritz.com skriver i en meddelelse, at planen er at lade sig børsnotere på Nasdaq First North Premier i Stockholm inden 1. juli - afhængigt af markedsvilkårene. (Side 8)
TOPSIL BLIVER SOLGT FOR OVER 300 MIO. KR.
Frederikssund-selskabet Topsil, der producerer silicium, sælger størstedelen af virksomheden til Globalwafers for 320 mio. kr. Selskabet har igennem flere år haft vanskeligt ved at tjene penge, og buddet svarer til en præmie på 12 pct. i forhold til torsdagens lukkekurs. (Side 10)
KRISERAMT BØFHUS SÆTTER EJENDOMME TIL SALG FOR 64 MIO. KR.
Jensens Bøfhus' stifter, Palle Skov Jensen, har hårdt brug penge og forsøger nu at sælge en række ejendomme for at skaffe kapital. Ejendommene er ikke en del af kerneforretningen, og vurderingerne af dem ser spændende ud, noterer stifteren. (Side 11)
FOND KØBER STIFTERE UD AF PRESSET PRISPORTAL
Venture-fonden Northcap køber stifterne ud af forsikringsportalen Comparo, der sammenligner priser på forsikringer. Northcap har investeret et tocifret millionbeløb i Nordic Consumer Portals, der står bag Comparo. (Side 12)
PENSIONSKÆMPE I ENORMT SATS PÅ INFRASTRUKTUR
Industriens Pension har skruet markant op for sine infrastrukturinvesteringer de seneste år. Industriens Pension investerer 1,1 mia. kr. i et stort britisk vandselskab, og pensionskassen har nu investeret omkring 10 pct. af formuen i infrastruktur. (Side 13)
BERLINGSKE BUSINESS
OPGØRET MED BOSSER I KRAKKEDE BANKER FUSEDE UD
Tre bøder på 25-30.000 kr. og tre fængselsstraffe på mellem en og tre måneder. Det er Bagmandspolitiets foreløbige høst oven på mere end fem års kamp for at gøre op med de ansvarlige fra striben af krak og bankskandaler efter finanskrisen. (Forside, side 6-8)
KLOGE HOVEDER FRA UDLANDET I REKORDKURS
Rekordmange virksomheder regner med at ansætte udenlandsk arbejdskraft i løbet af det næste halve år. Og det er specielt udlændinge med videregående uddannelser, som virksomhederne går efter, viser en ny undersøgelse fra Lederne. (Side 3)
BØRSKANDIDAT STÅR TIL MILLIARDFALD I OMSÆTNING
IT-virksomheden KMD, der selv har bragt en snarlig børsudsigt i sigte, har tabt en langt række udbud på it-kontrakter med det offentlige. I løbet af de kommende år står selskabet til at tabe op mod 1 mia. kr. i omsætning. Konkurrencen er som ventet, siger KMD selv. (Side 4-5)
DANSKE REDERIER KØBER STORT IND I KINA
Over halvdelen er alle skibe bestilt af danske rederier bliver nu bygget på kinesiske værfter. I alt er der tale om 67 skibe til en værdi af mellem 13 og 15 mia. kr., hvilket er en markant stigning i forhold til tidligere år. (Side 9)
SVAG START FOR FLSMIDTH, MEN VENDEPUNKTET ER MÅSKE NÅET
Lav aktivitet ramte FLSmidth i første kvartal, der viste lav aktivitet inden for nye anlæg i både Minerals og Cement, mens Customer Service og Product Companies klarer sig fornuftigt. Men stigende råvarepriser varsler fremgang. (Side 12-13)
JYLLANDS-POSTEN ERHVERV
INVESTORERNE TRÆKKER FØLEHORNENE TIL SIG
Investorerne køber og sælger færre aktier, end de gjorde i starten af året og dele af 2015. Eksperter peger på, at udsving i kurserne får investorerne til at holde igen. (Side 9)
BESKIDTE INVESTERINGER KASTER FEDE GEVINSTER AF SIG
Hvis man lægger al moral til side og holder fokus på bundlinjen, så kan der være gode penge at hente i flere af de virksomheder, der arbejder med død og ødelæggelse. (Side 10-11)
IC GROUP FOKUSERER PÅ DE DYRE MÆRKER
Tøjkoncernen IC Group har i de seneste år koncentreret sig mere og mere om at brande sig inden for ét segment. Væk er mærkerne i mellemklassen, men den lavere spredning indebærer risici. (Side 12)
VÆKSTAKTIERNE FORSVINDER OVER SUNDET
De mindre og mellemstore virksomheder finder bedre muligheder for et salg eller en børsnotering uden for landets grænser. Problemet er strukturelt. Det er ikke, fordi der mangler iværksættere. (Side 13)
/ritzau/FINANS
Tags: newspaper❯
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›