Mandagens obligationer: Fortsat renteoptur efter britisk finansuro

Udgivet den 26-09-2022  |  kl. 17:04  |  

Statsobligationerne var ikke eftertragtede mandag, hvor især de britiske Gilts blev sendt i dørken, efter at fredagens minibudget viste en markant vækst i de offentlige udgifter i det i forvejen stærkt underfinansierede udgiftssprogram.

Det ramte det britiske pund, og tumulten på de britiske finansmarkeder blev så stor, at der blev spekuleret i en nødrenteforhøjelse allerede i denne uge.

De britiske renter ventes ifølge derivatmarkederne nu at blive løftet med 200 basispoint inden udgangen af november. For ECB viser derivaterne en ventet forhøjelse på 75 basispoint inden udgangen af oktober.

Spekulationerne om, at centralbankerne bliver nødt til at stramme pengepolitikken endnu mere, kunne også aflæses i Danmark, hvor renten på den toneangivende tiårige statsobligation endte i 2,50 pct. - 8 basispoint over niveauet fredag eftermiddag.

Obligationsinvestorerne fik dog en lille håndsrækning i form af en dårligere end ventet udvikling i det tyske erhvervstillidsindeks IFO, der alt andet lige ville kunne give centralbankerne grund til at føre en mindre høgeagtig pengepolitik for undgå en for dyb recession.

IFO faldt i september til 84,3 fra 88,6 måneden før. Det er det laveste niveau siden maj 2020 og under markedskonsensus på 87,0.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯