Mandagens obligationer: Lille rentestigning på nøgletalsfattig dag

Udgivet den 20-11-2023  |  kl. 17:12  |  

Der har været nogenlunde ro over rentemarkedet mandag, hvor den toneangivende tiårige rente endte mere eller mindre, hvor den startede.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation lukkede 1 basispoint højere i forhold til udgangspunktet ved åbningstid i 2,86 pct.

Renteudsvingene har på det seneste været noget mindre end i en lang foregående periode, efterhånden som investorerne synes at have indstillet sig på, at de pengepolitiske stramninger - i hvert fald i USA - er passé for nu.

I sidste uge viste flere nøgletal også, at den amerikanske inflation er godt på vej mod målsætningen, og det fik renterne til at trække yderligere sydover.

Samtidig viste detailsalget fortsat mere modstandsdygtighed end ventet i oktober, hvor det dog noterede sig sit første fald i syv måneder.

Mandag var der ikke meget at forholde sig til for investorerne udover en række taler fra topfolk fra Den Europæiske Centralbank (ECB)

Blandt andet fra den belgiske centralbankchef Pierre Wunsch der meddelte, at centralbanken kan få behov for at hæve renterne igen, hvis investorerne satser på rentenedsættelser og derved underminerer bankens pengepolitik.

Derudover sagde Pablo Hernández de Cos, der er centralbankchef i Spanien, at det fortsat er for tidligt at se på rentenedsættelser.

Mandag morgen var der også tal for de tyske producentpriser, der i oktober fortsatte ned i nogenlunde den takt, der var ventet af økonomerne.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯