Microsoft og Apple afstår bestyrelsesposter i OpenAI efter øget myndighedsgranskning

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 12:52  |  

Teknologigiganterne Microsoft og Apple kommer ikke til at sidde med i bestyrelsen i i OpenAI.

Det sker som følge af et øget opsyn med de store teknologiselskabers position inden for kunstig intelligens hos myndighederne i USA og Europa, skriver Bloomberg News.

Microsoft, der har investeret 13 mia. dollar i OpenAI, har i et brev til ChatGPT-udvikleren meddelt, at man vil trække sig fra bestyrelsen. Det betyder også, at Apple ikke får en plads i bestyrelsen, som det ellers var planlagt, fortæller en talsperson fra OpenAI til Bloomberg News.

Myndighederne i USA og Europa har før udtrykt bekymring over Microsofts magt over OpenAI, hvis tjenester er blevet integreret i flere af Microsofts produkter. Det gælder blandt andet styresystemet Windows og assistenten Copilot.

I brevet til OpenAI forklarer Microsoft, at man ikke længere vurderer, at det er nødvendigt at sidde i bestyrelsen.

- Over de seneste otte måneder har vi oplevet betydelige fremskridt i den nyformede bestyrelse, og vi har tillid til selskabets retning, skriver Microsoft ifølge Bloomberg News.

- Vi mener ikke længere, at vores begrænsede rolle som iagttager er nødvendig, konkluderer selskabet.

Microsoft er blandt flere amerikanske selskaber, der er i myndighedernes søgelys for markedsdominans på området for kunstig intelligens. Foruden Microsofts position i OpenAI skulle selskabet ifølge kilder også have indgået en aftale med konkurrenten Inflection AI. I USA undersøges det nu, om aftalen på korrekt vis er blevet indberettet til myndighederne.

Også Amazon er i søgelyset, da man i Storbritannien ser på selskabets samarbejde med selskabet Anthropic. Aftalen har en værdi af 4 mia. dollar. Dertil bliver Nvidia, der producerer chips til brug inden for kunstig intelligens, undersøgt i USA for sin markedsdominans. Også EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager har fortalt, at man i EU holder øje med Nvidia.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯