NKT vil sælge nye aktier for op til 2,74 mia. kr.

Udgivet den 08-06-2023  |  kl. 09:02  |  
Arkiv: Foto

NKT vil sælge en stor portion nye aktier, der skal indbringe op til 2,74 mia. kr.

Det fremgår af et prospekt fra selskabet torsdag.

I alt udbydes lige over 10,7 mio. aktier til en tegningskurs på 255 kr. per aktie.

- Nettoprovenuet skal bidrage til investeringer i produktions- og installationskapacitet, således at NKT kan eksekvere på dens nuværende rekordhøje ordrebeholdning i højspændingsforretningen og for at kunne imødekomme forventet fremtidig efterspørgsel, skriver NKT i en meddelelse.

Eksisterende aktionærer i NKT har fortegningsret, og det kræver fire eksisterende aktier at få ret til at tegne én ny aktie.

Tegningsretterne kan handles fra 12. juni til 23. juni, og tegningsperioden for de nye aktier løber fra 14. juni til 27. juni.

- Enhver tegningsret, som ikke er udnyttet i tegningsperioden, vil bortfalde uden værdi og uden kompensation til indehaveren. Disse resterende tegningsretter kan tegnes af berettigede eksisterende aktionærer i selskabet og kvalificerede investorer i løbet af tegningsperioden, skriver NKT.

NKT oplyste allerede 24. maj, at selskabet havde til hensigt at hente omkring 350 mio. euro - cirka 2,6 mia. kr. - ved at udstede nye aktier.

Ifølge NKT er det forventningen, at nettoprovenuet vil være omkring 2,65 mia. kr. efter fradrag af de estimerede omkostninger og udgifter forbundet med udbuddet, hvis alle nye aktier tegnes.

NKT-aktien falder ved åbning tirsdag 0,7 pct. til 420,80 kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯