Norwegian: Udvalg indstiller Niels Smedegaard som ny formand

Udgivet den 15-04-2019  |  kl. 15:40  |  
Arkiv: Foto

Valgkomitéen i Norwegian Air Shuttle indstiller Niels Smedegaard som ny bestyrelsesformand.

Det skriver flere medier.

Niels Smedegaard er koncernchef i DFDS frem til udgangen af april og har tidligere haft ledende roller i selskaber som Gate Gorumet Group, Swissair og SAS Service Partner.

I marts meddelte nuværende bestyrelsesformand i Norwegian, Bjørn H. Kise, at han ville træde tilbage i starten af maj. Han har siden 2010 siddet i spidsen for luftfartsselskabets bestyrelse, hvor han igennem mange år har haft en tæt parløb med Bjørn Kjos, der er administrerende direktør i Norwegian.

Det norske flyselskab har i en længere periode været presset af flyproblemer, i forbindelse med den flyulykke, som i starten af marts fandt sted i Etiopien. Her styrtede et fly af typen Boeing 737 MAX ned i Etiopien, hvilket skete blot få måneder efter et lignende styrt i Indonesien, hvor et tilsvarende fly af samme type forulykkede.

På grund af ulykken i Etiopien blev der efterfølgende indført flyveforbud mod flytypen, hvilket betyder, at flyselskaberne har måttet lade flyene stå på jorden og finde andre løsninger - herunder leasing af andre flytyper.

Fra årsskiftet har Norwegian-aktien tabt 59,6 pct.

Valgkomitéen indstiller ligeledes Ingrid Elivra Leisner som nyt bestyrelsesmedlem. Der er valg til bestyrelsen på selskabets generalforsamling den 7. maj.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder