NTG/CFO: Fragtrater løfter vækst men er i gang med at nomalisere sig

Udgivet den 12-08-2022  |  kl. 15:09  |  
Arkiv: Foto

Med en organisk vækst på 25 pct. fortsætter transportkoncernen NTG op af vækstkurven, som især får et ordenligt skub af de høje fragtrater.

Det siger Christian D. Jacobsen, der er finansdirektør i NTG, til MarketWire fredag eftermiddag.

- Vi venter dog en gradvis normalisering af fragtraterne i løbet af året. Noget tyder på, at søfragtraterne først bliver senere hen, men det er i gang, siger finansdirektøren.

Han vil dog ikke komme med et konkret bud på, hvor meget selskabet venter, at det kommer til at gå ned.

- Det er som at kigge ind i en krystalkugle. Vi følger markedet og reagerer efter det. Der er megen usikkerhed med energipriser, corona og krigen i Ukraine, pointerer Christian D. Jacobsen.

Omsætningen i NTG's division for luft og søfart på 976 mio. kr. løftes især af opkøbet af den amerikanske transportkoncern AGL.

Og der kan være flere opkøb i vente.

- Vi er hele tiden på jagt, og har et stærkt team. Mange vil gerne sælge, og der er mange interessante virksomheder derude, siger finansdirektøren.

Han påpeger, at der er opkøbsfokus på begge selskabets divisioner - luft og søfart samt vej og logistik.

I forbindelse med det fine regnskab fastholder NTG forventningerne til 2022, og aktionærerne kan glæde sig over et nyt tilbagekøbsprogram for aktier på op til 100 mio. kr.

For hele 2022 venter NTG stadig en omsætning på 9700-10.200 mio. kr. og et justeret driftsresultat (EBIT) på 700-750 mio. kr.

.\\˙ MarketWire

Ida Kramhøft Jensen

Tags:  Director❯  Shares❯