Obligationer/åbning: Et mulehår fra renterekorden

Udgivet den 13-06-2019  |  kl. 09:02  |  

Det danske obligationsmarked er torsdag åbnet næsten uændret, og renterne holder sig dermed fortsat tæt på det rekordlave niveau, som blandt andet den tiårige danske statsobligation nåede i sidste uge.

Ved 9-tiden ligger den tiårige danske rente i minus 0,20 pct. Det er bare 1 basispoint lavere end onsdag - og blot et enkelt basispoint fra bundrekorden fra i fredags på minus 0,21 pct.

Ud over tal for industriproduktionen i eurozonen i april er der ikke meget at komme efter i nøgletalskalenderen, og i mangel af nye markedsmæssige impulser er der umiddelbart lagt op til en stille dag.

Ifølge et estimat fra Bloomberg News venter økonomerne et fald i industriproduktionen i eurozonen på 0,5 pct. i april - opgjort sæsonkorrigeret.

I forvejen er det ifølge chefanalytiker Søren V. Kristensen fra Sydbank kendt, at industriproduktionen har haltet i flere lande, herunder i Tyskland, hvor den faldt kraftigt i april.

- Det er naturligvis bekymrende, set i lyset af at toldmurene sådan set bare er vokset siden, skriver han i en morgenkommentar.

Imens fortsætter handelsspændingerne mellem USA og Kina med at være i fokus.

Onsdag sagde USA's præsident, Donald Trump, at han blokerer for en handelsaftale med Kina, medmindre modparten er parat til at stå ved de løfter, landet tidligere i forhandlingerne har afgivet.

Forhandlingerne har stået stille siden maj, da USA beskyldte Kina for at trække sig fra sine løfter, hvilket Kina pure har afvist.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ligger torsdag morgen næsten uændret i godt 2,11 pct. I løbet af de sidste fire uger er renten på papiret imidlertid faldet fra niveauet 2,42 pct.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
20/09/19

 
7,91%
 
20/09/19

 
7,71%
 
20/09/19

 
4,22%
 
20/09/19

 
3,24%
 
20/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder