Obligationer/middag: Renten på rustjetur efter makronyheder

Udgivet den 30-05-2023  |  kl. 12:05  |  

Der er klare rentefald tirsdag middag på det danske obligationsmarked, der er påvirket af makronyheder fra Spanien og eurozonen - og ikke mindst den foreløbige aftale om gældsloftet i USA.

Renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation ligger ved middagstid på 2,69 pct., hvilket er 14 basispoint lavere end fredag.

I løbet af formiddagen tikkede tal ind om inflationen i Spanien. Her aftog inflationen noget mere end ventet i maj, hvor den landede på 2,9 pct. mod 3,8 pct. måneden før.

Kerneinflationen viste sig at være aftaget til 6,1 pct. fra 6,6 pct. måneden før, viser den foreløbige opgørelse, der er opgjort EU-harmoniseret.

Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en inflation på 3,3 pct. og en kerneinflation på 6,4 pct. Kerneforbrugerpriserne fraregner prisudviklingen på energi og fødevarer.

Inden de spanske tal var den tiårige danske rente faldet 9 basispoint til 2,74 pct. påvirket af den foreløbige aftale om gældsloftet i USA. Endnu mangler aftalen at blive vedtaget i Kongressens to kamre - så intet er afgjort endnu.

- De første republikanske stemmer har allerede været ude at kritisere aftalen, så det bliver ikke uden kamp. De seneste estimater lyder på, at der er penge i kassen til at betale regningerne i USA indtil den 5. juni. Investorerne vil derfor i denne uge have fokus på, om aftalen bliver stemt igennem i Kongressen, skriver Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar.

Formiddagen har også budt på tillidstal fra eurozonen, der også har givet renteudsving. Den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen faldt i maj til 96,5 fra 99,0 måneden før.

Økonomerne havde ventet en tilbagegang til 98,8 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Indekset er sammensat af forskellige erhvervs- og forbrugerindikatorer udført for EU-Kommissionen.

Dertil blev forbrugertilliden i eurozonen opgjort til minus 17,4 i den endelige opgørelse for maj. Tallet var dermed på linje med den foreløbige opgørelse og viser en marginal fremgang fra minus 17,5 måneden før.

Dagens makronyheder er ikke slut endnu, da der i eftermiddag kommer nøgletal fra USA. Her gælder det blandt andet forbrugertilliden i maj.

.\\˙ MarketWire

Amalie Dinesen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder