Obligationer/middag: Renten stiger efter Lagarde-tale

Udgivet den 23-05-2022  |  kl. 12:00  |  

Renterne sendes op mandag middag, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, har sagt, at centralbanken formentlig ikke længere vil have negative renter ved udgangen af tredje kvartal

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation stiger 4 basispoint til 1,33 pct. mandag middag.

- Jeg forventer, at nettoopkøbet under vores aktivopkøbsprogram, APP, vil afsluttes tidligt i tredje kvartal. Det vil gøre det muligt for os at begynde at hæve renten i juli, siger Christine Lagarde mandag ifølge Bloomberg News.

- Baseret på de nuværende prognoser er vi sandsynligvis væk fra negative renter i slutningen af tredje kvartal, siger hun.

Centralbankens indskudsrente er i øjeblikket minus 0,50 pct.

Generelt er temaet på markedet fortsat frygt for en hård opbremsning i økonomien som følge af centralbankernes tiltagende hårde greb for at tøjle en inflation, der er på sit højeste siden energikrisen i starten af 1980'erne.

Det skaber stor volatilitet og har generelt forårsaget kraftigt faldende aktier og tilsvarende stigende renter i løbet af 2022.

- Den frygt er især blevet næret af store fald i forbrugertilliden og skuffende regnskaber fra flere store amerikanske detailbutikker, skriver Jan Størup Nielsen, der er chefanalytiker hos Nordea, i en kommentar.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Shares❯  Intraday❯