Obligationer/middag: Tirsdagens renteplusser udviskes i afdæmpet onsdagsmarked

Udgivet den 10-07-2024  |  kl. 12:07  |  

Rentefald præger onsdag middag obligationsmarkederne i Europa.

For anden dag i træk er der i eftermiddag fokus på USA's centralbankchef Jerome Powell i forbindelse med sin halvårlige høring i Kongressen.

Tirsdag foregik seancen i Senatet, og onsdag er turen så kommet til Repræsentanternes Hus' udvalg for finansielle services.

Hos Artha Kapitalforvaltning har chef for aktiehandel Lars Hytting ikke de store forventninger til, at den begivenhed vil føre de store nyheder med sig.

- Der var i går en lille smule spænding om, hvad han ville komme med. I dag er det så tæt på en non-event, som vi kan komme. Han siger ikke noget, og der kommer amerikanske inflationstal i morgen, så han skal heller ikke sige noget, siger Lars Hytting til MarketWire.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation ved middagstid 5 basispoint lavere i 2,50 pct. efter en rentestigning tirsdag på 5 basispoint.

Onsdag morgen viste en opgørelse fra Danmarks Statistik et fald i inflationen herhjemme til 1,8 pct. i juni fra 2,2 pct. måneden før.

Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv, vurderer dog, at der er udsigt til svagt tiltagende inflation frem mod årsskiftet:

- Ser vi fremad, så forventer vi at inflation en vil stige moderat til et niveau omkring 3 pct. ved årets udgang. Det afspejler, at lønstigningerne er tiltaget og at virksomhederne generelt har svært ved at absorbere de højere lønomkostninger i indtjeningen. Her bør det bemærkes, at lønvæksten i øjeblikket ligger på det højeste niveau i 37 år, skriver han i en kommentar og fortsætter:

- Dertil vil en række materialeomkostninger, samt elpriserne, ikke længere trække inflationen ned i samme omfang som tidligere.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯