Obligationer/middag: Uændret rente forud for ECB-taler

Udgivet den 20-11-2023  |  kl. 11:54  |  

Der er nogenlunde ro over rentemarkedet mandag formiddag, hvor den toneangivende tiårige rente ligger uændret.

I USA var der helt dødvande i de lange renter fredag, hvor den toneangivende tiårige T-bond endte helt, hvor den startede - med en rente på 4,44 pct.

Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation fredag med 2 basispoint, og siden åbning ligger renten uændret i 2,85 pct.

Udsvingene har på det seneste været noget mindre end i en lang foregående periode, efterhånden som investorerne synes at have indstillet sig på, at de pengepolitiske stramninger - i hvert fald i USA - er passé for nu.

Nu afventes i stedet de forsinkede effekter af de mange stramninger på økonomien, før det kan fastslås, hvor hårdt arbejdsmarkedet og væksten ender med at blive ramt.

I sidste uge viste flere nøgletal, at den amerikanske inflation er godt på vej nedad mod målsætningen, og det fik renterne til at trække yderligere sydover.

Samtidig viste detailsalget fortsat mere modstandsdygtighed end ventet i oktober, hvor det dog noterede sig sit første fald i syv måneder.

Mandag er der ikke meget at forholde sig til for investorerne, der dog kan spidse ører ved taler fra et par topfolk fra Den Europæiske Centralbank (ECB). Her har den belgiske centralbankchef Pierre Wunsch allerede meddelt, at centralbanken kan få behov for at hæve renten igen, hvis investorerne satser på rentenedsættelser og derved underminerer bankens pengepolitik.

Fra morgenstunden har der været tal for de tyske producentpriser, der i oktober fortsatte ned i nogenlunde den takt, som det var ventet blandt økonomerne.

Ud på eftermiddagen venter der desuden en opgørelse af de såkaldte ledende indikatorer i USA i oktober.

De ledende indikatorer er en samling af ti nøgletal, som alle giver en indikation af aktiviteten i den amerikanske økonomi seks til ni måneder frem.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯