Obligationer/tendens: Rolig start i sigte efter volatil fredag

Udgivet den 23-05-2022  |  kl. 07:23  |  

Der er umiddelbart udsigt til en afdæmpet start på handlen med obligationer herhjemme mandag morgen efter en turbulent fredag, hvor de finansielle markeder atter bevægede sig kraftigt.

Ud på aftenen faldt renterne i USA tilbage, mens investorerne søgte ly for stormvejret blandt aktier, hvor S&P 500-indekset blandt andet kortvarigt var i såkaldt "bear-marked", men selv om aktierne blev bedret sidst på handelsdagen, holdt renterne sig nede.

Det bliver der dog rettet op på i den asiatiske handelssession mandag morgen, hvor den toneangivende tiårige amerikanske rente stiger med 4 basispoint i forhold til fredagens lukkeniveau og rammer 2,82 pct. Det er samtidig samme niveau, som da det danske marked lukkede.

Udviklingen følger bedringen i aktiemarkedet, der mandag morgen også er afspejlet i stigende futures i både USA og Europa.

Herhjemme endte den toneangivende tiårige rente fredag uændret i 1,29 pct.

Temaet på markedet er fortsat frygt for en hård opbremsning i økonomien som følge af centralbankernes tiltagende hårde greb for at tøjle en inflation, der er på sit højeste siden energikrisen i starten af 1980'erne.

Det skaber stor volatilitet og har generelt forårsaget kraftigt faldende aktier og tilsvarende stigende renter i løbet af 2022.

- Den høje inflation og den dertil hørende kraftige opstramning af pengepolitikken har samtidig øget markedernes frygt for en hård opbremsning i realøkonomien. Den frygt er især blevet næret af store fald i forbrugertilliden og skuffende regnskaber fra flere store amerikanske detailbutikker, skriver Jan Størup Nielsen, der er chefanalytiker hos Nordea, i en morgenkommentar mandag.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯