Obligationer/tendens: Uændret til små rentefald i vente fra start

Udgivet den 24-05-2023  |  kl. 06:53  |  

Efter et par dage med stigende renter er der onsdag umiddelbart udsigt til små rentefald, når obligationsmarkedet herhjemme åbner onsdag - men med fortsat fokus på USA og det forestående gældsloft, der kan blive ramt i starten af juni.

Dagens vigtigste nøgletal er udviklingen i erhvervstilliden i Tyskland i form af IFO-indekset, mens der onsdag aften er fokus på en tale af chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, og referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank.

Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation tirsdag 2 basispoint til 2,77 pct. efter en stigning mandag på 12 basispoint.

I USA handlede investorerne tirsdag de lange amerikanske renter lidt op og de korte renter lidt ned. Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 2 basispoint til 3,70 pct., hvilket var 3 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente stige marginalt til 4,32 pct. Rentekurven, forskellen på den lange og den korte rente, dykkede på den baggrund cirka basispunkter til minus 63 point mod negative 60 point mandag, og dermed signalerer forskellen i renterne fortsat en recession forude.

- Gældsloftet fylder noget, og det får lov at fylde mere tirsdag. Der har samtidig været høge ude og tale om muligvis at hæve renterne mere, kommenterer seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

- Renterne i den lange ende falder, af frygt for, at der kommer en betalingsstandsning, for det vil ramme økonomien. Den korte ende stiger på grund af de lidt mere høgeagtige meldinger fra cheferne i Federal Reserve, og de helt korte renter løftes af risikoen for betalingsstandsning.

James Bullard, chef for centralbankens distrikt i St. Louis, talte mandag for to renteforhøjelser mere i år, mens chefkollegaen fra Minneapolis, Neel Kashkari, tirsdag igen betonede, at der trods en mulig pause i løftene til juni kan komme yderligere renteforhøjelser senere i år.

Siden marts 2022 har Federal Reserve hævet sin rente ti gange i træk fra omkring nul til senest 5,00-5,25 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder