Obligationer/tendens: Udsigt til lille rentefald med fokus på BNP-tal

Udgivet den 26-01-2023  |  kl. 07:19  |  

Væksten i den amerikanske økonomi kommer under lup torsdag, hvor renterne på det danske obligationsmarked ventes at åbne med et mindre fald.

Renterne tikkede lidt ned onsdag på baggrund af øgede recessionsbekymringer, der kom i kølvandet af en række svage amerikanske regnskaber.

I USA faldt renten på den toneangivende tiårige statsobligation onsdag med 1 basispoint til 3,44 pct., hvilket også er niveauet torsdag morgen.

Det er 3 basispoint lavere end renten, da det danske obligationsmarked lukkede onsdag eftermiddag.

Herhjemme faldt renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 3 basispoint til 2,38 pct.

Torsdag eftermiddag leveres det første bud på den amerikanske BNP-vækst i fjerde kvartal, hvor de positive takter ventes at fortsætte, efter at tredje kvartal viste fremgang efter negativ vækst de to første kvartaler sidste år.

Økonomer adspurgt af Bloomberg News venter en vækst på årsniveau på 2,6 pct. efter en vækst på 3,2 pct. i tredje kvartal.

- Skød den amerikanske økonomi en endnu højere fart, end investorerne forventer, kan det presse renterne op, vurderer seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en morgenkommentar.

Eftermiddagen byder også på tal for det amerikanske boligmarked i form af nyboligsalget, der i december ventes at være faldet med 4,4 pct. til 612.000 enheder.

Boligsalget er faldet med næsten 50 pct. siden toppen i august 2020, skriver Sydbanks seniorøkonom, men solide ordrebøger betyder, at vendingen endnu ikke har slået igennem på byggebeskæftigelsen.

- Det er dog formentlig kun et spørgsmål om tid, og hvis salget af nye huse forværres yderligere i december, kan det dæmpe humøret på finansmarkederne, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯