Obligationer/åbning: Renten fortsætter ned - positiv overraskelse fra fransk inflation

Udgivet den 31-05-2023  |  kl. 08:48  |  

Renten fortsætter onsdag ned efter tirsdagens markante rentefald, hvor markedets fokus vil være rettet mod dagens europæiske inflationstal.

Efter den positive overraskelse i tirsdagens spanske inflationstal, vil der blive holdt øje med om tendensen fortsætter i de tre store økonomier: Tyskland, Frankrig og Italien.

Frankrig er første land i rækken, og her var tendensen den samme som i Spanien. Inflationen - både på års- og månedsbasis - aftog mere end ventet og faldt faktisk sammenlignet med måneden forinden.

Tirsdag bød på store rentefald på den tiårige danske statsobligation, der skulle indhente en del af det tabte efter den forlængede pinseweekend. Hen over weekenden nåede de amerikanske politikere en foreløbig aftale om en udvidelse af gældsloftet, og det sendte den tiårige danske rente ned med hele 18 basispoint til 2,65 pct.

Onsdag fortsætter faldet, og den tiårige rente falder fra start yderligere 7 basispoint til 2,58 pct.

Efter Frankrig følger Tyskland og Italien trop.

- Inflationen forventes at aftage i alle tre lande. De største dyk i inflationen forventes i Tyskland og Italien, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank.

Derudover byder dagen også på den såkaldte Jolts-rapport fra USA, der hver måned måler antallet af ledige stillinger. Der er fortsat flere ledige stillinger, end der er ledige hænder - om end tendensen er aftagende.

Derudover har der fra dansk side været foreløbige tal for BNP-væksten i første kvartal, der viste, at den danske økonomi voksede med 0,2 pct. i årets første tre måneder.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Seneste nyheder