Obligationer/åbning: Renten holder niveau inden amerikansk jobrapport

Udgivet den 02-06-2023  |  kl. 08:51  |  

De danske obligationsrenter ligger fladt fredag morgen, hvor markedet afventer eftermiddagens jobrapport fra USA.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation forrentes fredag morgen i 2,55 pct. Det var også niveauet torsdag ved dansk markedslukning.

Jobrapporten, der opgør udviklingen i beskæftigelsen, arbejdsløsheden og lønstigningerne, har fungeret som et af de primære pejlemærke for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til at vurdere, i hvor høj grad renten har skullet strammes.

Indtil videre har det kastet ti renteløft af sig til en rente på 5,00-5,25 pct. Flere chefer i centralbanken har dog flaget for, at man i juni kan springe en yderligere renteforhøjelse over.

Der er ventet en jobskabelse på 195.000 i maj mod 253.000 måneden før, og arbejdsløsheden ventes ifølge økonomer adspurgt af Bloomberg News at være steget til 3,5 pct. fra 3,4 pct. Imens ventes lønstigningerne uændret på 4,4 pct.

- Beskæftigelsesfremgangen har gennem længere tid været overraskende stærk. Vi hæfter os dog ved, at jobvæksten har været aftagende, og ansøgningerne om dagpenge er stigende, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en morgenkommentar.

Skulle jobrapporten trodse forventningerne og vise en stærkere udvikling, kan det presse renterne op på forventningen om endnu et renteløft fra Federal Reserve.

Torsdag fik markedet en mulig forsmag på den officielle jobrapport i form af ADP-beskæftigelsesrapporten over det private amerikanske jobmarked. Den viste i maj en stigning på 278.000, hvor der var ventet 170.000 ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Seneste nyheder