Positiv analyse sender europæiske flyselskaber til tops i Stoxx 600

Udgivet den 31-03-2023  |  kl. 14:07  |  

Analytikerne hos Deutsche Bank ser mere positivt på de europæiske flyselskaber og hæver anbefalingen for flere af aktierne i sektoren.

Det smitter positivt af på sektoren "rejse og fritid" i det brede europæiske indeks Stoxx 600.

Underindekset stiger fredag med 0,8 pct. til det højeste niveau siden 8. marts, mens det samlede indeks kun stiger halvt så meget.

Deutsche Bank hæver anbefalingerne for flyselskaberne Air France-KLM, British Airways-ejer International Consolidated Airlines, og Lufthansa til "køb" fra "hold", fremgår det af Bloomberg News.

Air-France ligger sig i toppen af sektoren "rejse og fritid" med en stigning på 3,7 pct., herefter følger Lufthansa med et løft på 2,8 pct. og International Consolidated Airlines på en tredjeplads med et plus på 2,3 pct.

Det mere positive syn på selskaberne bygger på på forventninger om en højere efterspørgslen i sommersæsonen sammen med højere billetpriser og dalende brændstofpriser.

Selv med konservative forudsætninger om billetpriser, brændstofpriser og andre omkostninger vurderer analytikerne Jaime Rowbotham og Andy Chu fra Deutsche Bank, at driftsoverskuddet i den europæiske luftfartssektor i 2023 kan blive 20 pct. højere end tidligere beregnet.

Fredagens stigning er det højeste niveau siden 8. marts, ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire

Amalie Dinesen

Tags:  Europa❯  Upgrade❯ 

Seneste nyheder