SAS-analytiker efter nye tal: "Noget af det bedste jeg har set længe"

Udgivet den 08-06-2023  |  kl. 11:39  |  
SAS (Fly)

Der er færre tomme sæder i SAS-flyene, og det giver grund til at vende mundvigene op hos SAS-ledelsen, der ellers har sit at kæmpe med midt i den igangværende rekonstruktion af selskabet.

Det er meldingen fra Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, efter at flyselskabet netop har offentliggjort trafiktal for maj.

- Det er noget af det bedste, jeg har set fra SAS meget længe. Det er opmuntrende, siger Jacob Pedersen til MarketWire.

SAS har i maj formået at løfte kabinefaktoren markant i forhold til samme periode sidste år.

Passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) steg 26,3 pct. i forhold til samme måned året før. Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) steg med 16,9 pct. i måneden, og sædeudnyttelsen (kabinefaktoren) opgøres til 77,1 pct. I forhold til samme måned sidste år er belægningsprocenten dermed steget 5,7 pct.point.

Der var dog ikke fremgang på alle poster i trafiktallene.

Den såkaldte valutajusterede yield, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer, faldt med 1,9 pct. i maj til 1,08 svenske kr.

Justeret for valutaudsving faldt yielden endnu mere med 2,8 pct.

- Belægningen er høj og den massive stigning, som mange andre flyselskaber oplever i yielden, den har SAS jo ikke, og det skyldes nok trafikmix, fordi der er betydeligt færre forretningsrejsende nu og betydeligt flere fritidsrejsende. Det giver automatisk et nedadgående pres på yielden, men i den forbindelse holder SAS faktisk en yield på linje med det, jeg havde regnet med, siger Jacob Pedersen.

Samlet rejste 2,172 mio. passagerer med SAS i maj - en stigning på 19 pct. fra samme måned sidste år.

- Fordi man har flere flyvninger, mere kapacitet i luften og fylder flyene godt op i forhold til, hvad vi har set historisk, så betyder det også, at man har højere indtægter.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder