SAS/Sydbank: Naturligt med lockout af kabinepersonale - NY

Udgivet den 24-06-2022  |  kl. 12:29  |  
Arkiv: foto

SAS har fredag udvidet lockouten af de ansatte til at omfatte de danske piloter - og samtidig bliver også kabinepersonale, der er organiseret hos Dansk Metal, varslet en lockout.

Men Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, ser det som helt normalt i en forhandlingssituation:

- Det er et helt naturligt skridt, når vi har et selskab, der flyver mod en konkurs. De vil ikke udbetale løn til kabinepersonalet, når piloterne strejker, siger han til MarketWire.

SAS' pressechef i Danmark, Alexandra Lindgren Kaoukji, kalder ifølge Ritzau varslingen af begge faggrupper en "naturlig optrapning."

Forhandlingerne om en ny overenskomst mellem SAS og piloterne er tilsyneladende gået "helt i hårdknude," vurderer Jacob Pedersen.

- Ledelsen har ikke meget at give af - og det har piloterne heller ikke. Der har tilsyneladende ikke været den store fremdrift i forhandlingerne, siger aktieanalysechefen.

De 1000 SAS-piloter varslede strejke i starten af juni - og den vil starte den 29. juni, hvis parterne ikke inden ser muligheder for en løsning og er gået i gang med at forhandle eller har planlagt at mødes.

Strejken vil træde i kraft simultant blandt SAS-piloter i Danmark, Sverige og Norge. Piloterne i de tre lande har hver deres fagforening. Med det andet strejkevarsel er strejken koordineret på tværs af de tre lande.

Den potentielle konflikt mellem SAS og piloterne kommer, mens SAS-ledelse kæmper med at gennemføre en redningsplan for selskabet.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯