Storbank ser attraktive afkastmuligheder i obligationer de kommende år

Udgivet den 22-09-2023  |  kl. 16:37  |  

En forestående afslutning af den globale renteforhøjelsescyklus tegner positivt for potentialet i obligationer, som i denne uge har oplevet kursfald og rentestigninger på bagkant af onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank.

Det vurderer storbanken UBS, som ikke ser det være mejslet i sten, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kun kommer til at sænke sin ledende rente med 50 basispoint i løbet af 2024 - som centralbanken ellers indikerede med sine renteforventninger.

- Bekymringer for, at renterne kan forblive højere i længere tid, hvilket blev intensiveret af et fald i understøttelsesanmodninger, pressede renten på tiårige amerikanske statsobligationer op i det højeste niveau siden 2007 på 4,49 pct. Og den toårige rente steg til det højeste niveau siden 2006 på 5,2 pct. på intra-dag basis.

- Men efter vores mening er Feds prognoser ikke hugget i sten, og vi forventer, at faldende inflation og jobvækst vil føre til et mere lempeligt resultat, skriver UBS i en analyse, hvor der tales varmt om potentialet i obligationer.

I de fleste rentescenarier for Federal Reserves ageren ses obligationer af høj kvalitet klare sig bedre end at ligge kontant over 6-12 måneder. Derfor giver de aktuelle høje obligationsrenter ifølge banken "en attraktiv mulighed for at låse renten fast".

- Selv i scenarier, hvor Federal Reserve hæver renten til et loft på 5,5 eller 6 pct., og holder fast i det flere måneder, for derefter at blive tvunget til at sænke renten til 2,5 pct. for at tackle en recession, vurderer vi, at 10-årige amerikanske statsobligationer ville give samlede afkast i størrelsesordenen 10-15 pct., skriver UBS i analysen.

Hvis en investor i femårige amerikanske statspapirer skal ende med tab, så viser bankens beregninger, at obligationsrente på papiret skal stige med mere end 105 basispoint fra det nuværende niveau på 4,6 pct.

- Det mener vi er usandsynligt givet vores forventninger, at væksten og inflationen i USA vil modereres hen imod årsafslutningen og tidligt i 2024, skriver UBS, som baseret på sine forudsætninger om kapitalmarkedet venter, at obligationer generelt vil give et samlet afkast på 15-25 pct. over de næste fem år, afhængig af valuta og kreditkvalitet.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Seneste nyheder