Tirsdagens aktier: Mærsk sejlede frem mens GN fik slag på grøn dag

Udgivet den 27-09-2022  |  kl. 17:06  |  
Arkiv: Foto

Mærsk-aktierne tog teten i løbet af tirsdagen, mens GN blev skudt helt til hjørne. Samlet blev det dog til en grøn dag for eliteindekset - nummer to på stribe.

- Vi fik lidt af det, man kan kalde en mangelvare i dag. De danske aktier har godt nok fået kærligheden at føle. De har været ramt dobbelt så hårdt som de globale her i september - ja, og faktisk hele året, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Arthe Kapitalforvaltning.

- Der er ikke rigtigt kommet så meget nyt fra og om selskaberne - og usikkerheden lurer fortsat lige om hjørnet - senest med lækagerne på Nord Stream-gasledningen, siger han.

Summa summarum tirsdag blev et plus på 0,4 pct. til 1463,78 for eliteindekset C25 efter et spinkelt plus mandag på 0,1 pct.

FREMGANG TIL MÆRSK

I toppen af indekset endte Mærsk, der gennem dagen pløjede sig stille og roligt frem.

- Mærsk har været i modvind et stykke tid, hvor analytikerne har stået i kø for at reducere kursmålet. De fleste analytikere ser dog fortsat en upside i aktien, selvom raterne er halveret, og normaliseringen af fragtmarkedet går hurtigere end ventet og efterspørgslen aftager, siger Lars Hytting.

Mærsk B-aktien steg 3,2 pct. til 14.400 kr. tirsdag.

VESTAS I ORKANENS ØJE

Vestas steg 0,6 pct. til 148,96 kr. - og heller ikke her var der noget aktuelt at hænge sin hat på.

Af gammelt nyt har ordretørken bidt sig fast i dette kvartal, og der skal virkelig gang i bestillingerne af vindmøller, hvis Vestas skal nå op på det normale niveau.

Vestas blev mandag valgt som foretrukken leverandør til det store polske 1,2 gigawatt havmølleprojekt Baltic Power Offshore Wind Project. Men der er ikke tale om en endelig ordre endnu.

I tredje kvartal har vindmølleselskabet meldt ud om annoncerede ordre for samlet 251 megawatt mod 3167 megawatt i samme kvartal sidste år.

Genmabs amerikanske partner Seagen oplyste tirsdag, at selskabet har udlicenseret rettighederne til kræftmidlet Tivdak i Kina, Hongkong, Macau og Taiwan til medicinalselskabet Zai Lab Limited. I den forbindelse modtager Seagen en forudbetaling på 30 mio. dollar, der ifølge aftalen med Genmab skal deles ligeligt med det danske selskab.

Genmab steg 1 pct. til 2477 kr.

NYE SMÆK TIL GN

GN endte i bunden af eliteindekset med et fald på 2,9 pct. til 151,30 kr. Og Demant endte også i den røde del af indekset med et fald på 1,6 pct. til 193,35 kr.

- Vi er lidt derude, hvor "valuation doesn't matter", vurderer Lars Hytting.

GN er faldet 63,2 pct. i år.

Helt i bunden endte Ørsted med et fald på 3,1 pct. til 632,20 kr.

ROCKWOOL OG AMBU FIK SÆNKEDE KURSMÅL

Stenuldsproducenten Rockwool fik af britiske HSBC reduceret kursmålet til 1800 kr. fra 2300 kr., viser data fra Bloomberg News.

Den positive anbefaling "køb" står dog ved magt, og det nye kursmål er da også et pænt stykke over mandagens lukkekurs.

Tirsdag steg Rockwool 1,1 pct. til 1184,50 kr.

Ambu fik sænket sit kursmål hos svenske SEB til 67 kr. fra 75 kr. med en anbefaling fortsat i neutralt terræn på "hold". Aktien steg 0,7 pct. til 65 kr.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Close❯  Shares❯