Tirsdagens obligationer: Investorerne i stilling til rentestigninger

Udgivet den 27-09-2022  |  kl. 17:05  |  

De danske statsrenter steg tirsdag efter at have haft svært ved at finde takten. I løbet af dagen var renten på den tiårige danske statsobligation nede i 2,46 pct. og oppe at runde 2,64 pct.

Ved dagens afslutning var renten på 2,62 pct., hvilket var 12 basispoint højere end mandag, hvor renten gik frem med 9 basispoint. Det er det højeste niveau siden 2011.

Et tilsvarende billede var at spore for de europæiske statsobligationer, da investorerne er i fuld gang med at køre sig i stilling til flere rentestigninger.

Tirsdag sagde Luis de Guindos, vicedirektør i Den Europæiske Centralbank, ECB, at centralbanken vil blive ved med at hæve renten over de kommende måneder - hastigheden og størrelsen afhænger af økonomiske data.

Og beslutningerne om rentestigninger vil blive taget fra møde-til-møde, siger vicedirektøren.

Mandags var det ECB-chef Christine Lagarde, der varslede renteforhøjelser mange rentemøder frem.

- Vi venter at øge renterne yderligere de næste mange møder for at begrænse efterspørgslen og værne mod risikoen for et permanent skift i inflationsforventningerne i opadgående retning, lød det fra ECB-chefen.

På nøgletalsfronten var amerikanske tal for ordreindgang, salg af nye boliger og forbrugertilliden alle bedre end ventet.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Close❯